Wanneer we een nieuwe salontafel kiezen, is het eerste wat we vaak doen de stijl bepalen die we zoeken, zodat die past bij de rest van het meubilair en de inrichting. Soms vergeten we na te denken over de vorm van de tafel, die de kamer toch zijn volle betekenis zal geven. Vierkant, rechthoekig, rond of ovaal, welke tafelvorm moet je kiezen?
Bekijk de handleiding voor salontafels van ID Market en profiteer van een ruime keuze aan salontafels in voorraad tegen lage prijzen.

Tips en trucs voor het kiezen van de juiste salontafel

Om de juiste salontafel te kiezen, moet je rekening houden met een paar criteria:

  • De functionaliteit van de tafel die je zoekt (opslag, uitbreiding, enz.)
  • De stijl van je inrichting
  • De oppervlakte van je kamer
  • Het meubilair in de kamer


Naast de prijs en het ontwerp van de salontafel, moet je ook kijken naar de grootte van het blad en de poten. Volg deze basisregels om de kans te vergroten dat je een model kiest dat perfect in je omgeving past:

- De hoogte van de salontafel moet overeenkomen met die van de rest van het meubilair in de kamer, vooral de bank.

- Laat genoeg ruimte tussen de salontafel en de andere meubels om vrij verkeer mogelijk te maken. Laat ongeveer 50 cm tussen de tafel en de bank zodat je vrij kunt bewegen, en plaats je tafel op ten minste 1 m van het tv-meubel.

- Tot slot zou een salontafel idealiter de helft of twee derde van de lengte van de bank moeten zijn.

Canapé gris devant une table basse rectangulaire en bois et métal, au design industriel
Welke vorm moet ik kiezen voor mijn salontafel?

Welke vorm salontafel moet je kiezen voor jouw huis?

Van de studio tot de villa, zoek de tafel die perfect bij je meubels past. Welke salontafel voor een hoekbank? Welke salontafel voor een kleine ruimte? We vertellen je er alles over.

  • De ronde of ovale salontafel
    De ronde of ovale salontafel is gebruiksvriendelijk, zodat je je vrij kunt bewegen. Het is een populaire keuze bij het inrichten, omdat hij bijzonder geschikt is voor woonkamers met meerdere meubels en/of waar de ruimte beperkt is.
  • De vierkante salontafel
    De vierkante tafel is ideaal voor kleine kamers waar niet veel meubels kunnen staan. Een goede keuze als je woon/eetkamer klein is.
  • De rechthoekige salontafel
    De rechthoekige salontafel is het populairst en past het best bij een hoekbank.
    Extra opbergruimte nodig? Combineer stijl en functionaliteit met de salontafel met hefblad. Dankzij een mechanisme van gelakt staal kan het blad omhoog worden gezet om van je salontafel een eettafel of bijzettafel te maken. Met zijn opbergbox is het de ideale oplossing voor kleine ruimtes.
  • Nestbare salontafels
    Nestbare salontafels worden verkocht in pakketten van 2 of 3 stapelbare tafels en zijn perfect voor kleine ruimtes. Je hoeft ze alleen maar uit te klappen als je iets te vieren hebt en klaar is kees!
    In een grotere kamer kan een set salontafels gebruikt worden als bijzettafels naast de bank.
    In wit en zwart gelakt hout zijn ze resoluut design en brengen ze kleur en een eigentijdse toets in je woonkamer.

Welke stijl salontafel voor jouw interieur?

Op zoek naar een salontafel in de uitverkoop? Ga naar IDMarket.com.. We hebben veel salontafels op voorraad tegen lage prijzen. Modern design meubilair dat je inrichting zal verfraaien.

  • De industriële salontafel
    De nieuwste stijl combineert massief hout (vaak eiken of teak), metaal en staal. Het massief houten blad voegt warmte toe aan je inrichting en exotisme als teak wordt gebruikt, terwijl de zwarte metalen poten een zeer moderne look geven.
  • De glazen tafel
    Als je de voorkeur geeft aan een lichte, eigentijdse tafel boven een massief eiken tafel, dan geeft de glazen salontafel je alle transparantie die je zoekt. Een wit glazen blad op zwarte stalen poten voegt een vleugje elegantie toe aan elke kamer.
  • De Scandinavische salontafel
    Eigentijds, de Scandinavische salontafel heeft strakke, lichte lijnen. Hij heeft een licht houten blad en slanke poten (van hout of metaal). Over het algemeen wordt de voorkeur gegeven aan een sobere kleur zoals wit.


Hoe kies je een salontafel?

- Afmetingen salontafel
- Houten opklapbare salontafel
- Houten nestbare salontafel
- Houten salontafel met opbergruimte
- Industriële salontafels
- Scandinavische salontafels
- Vintage salontafels