Als finishing touch van je installatie zijn jaloezieën en gordijnen effectieve bondgenoten in zowel je comfort als je decoratie. Maar om ervoor te zorgen dat ze dag en nacht effectieve bescherming bieden, moet je bepaalde regels volgen. Waar moeten de jaloezieën worden geplaatst? Welke beugels en bevestigingssystemen moet je kiezen? Of je nu kiest voor een jaloezie, een rolgordijn of een velux verduisteringsrolgordijn, hier vind je ons advies voor een geslaagde installatie van je jaloezieën en gordijnen.

Vind hier onze decoratie-ideeën voor je jaloezieën.

Hoe installeer je jaloezieën?

Jaloezieën zijn een essentieel onderdeel van elk interieurontwerp: ze zorgen voor de juiste hoeveelheid licht in de kamer, blokkeren een onflatteus uitzicht en decoreren je huis naar jouw smaak. Maar voordat je het ideale model kiest dat aan jouw criteria voldoet, moet je eerst nadenken over de locatie. Je hebt de mogelijkheid om je rolgordijn op verschillende plaatsen op het raam te monteren. Bestudeer eerst de bijzonderheden van de locatie (grootte, positie in de muur, hoogte van het plafond, enz.) Aan de hand van deze informatie kun je beslissen of je een bevestiging met of zonder boren wilt gebruiken. Daarna kunt u de exacte afmetingen van uw luifel bepalen. Tot slot kunt u het type product kiezen dat de sfeer creëert die u wilt: stoffen of Venetiaanse rolgordijnen, met witte verduisterende of screenende stof.

Er zijn verschillende plaatsen mogelijk voor zowel rolgordijnen als gordijnen:

  • Op het raamkozijn
  • Op het raamkozijn
  • Boven het raam
  • Tussen twee muren
  • Aan het plafond

Twee criteria helpen je bij het bepalen van de beste plaats om de beugels te bevestigen. Ten eerste het uiteindelijke uiterlijk dat je wilt: als je het hele raam wilt bedekken, kun je niet kiezen voor een vastklikmodel. Ten tweede zijn er de technische criteria: of het mogelijk is om door het hout van het kozijn te boren, hoe gemakkelijk het te plaatsen is, de hoogte van de muur boven de ramen, enz.

Tip
Als je op zoek bent naar een brede zonwering, hoef je niet voor een rolgordijn op maat te gaan. Installeer twee rolgordijnen in plaats van één.



Gros plan sur les lames horizontales d’un store enrouleur jour-nuit posé sur une fenêtre marron
Hoe installeer ik een rolgordijn?

Bevestigingssystemen voor rolgordijnen

Er zijn twee manieren om je rolgordijnen te bevestigen.

  • Installatie zonder boren

    Dit is de eenvoudigste manier om een zonwering te installeren zonder in het PVC of aluminium frame te boren.
    Het enige wat je hoeft te doen is een rolgordijn ophangen dat voorzien is van een no-drill systeem met clips over de breedte van elk raam. Zodra je de stang hebt gemonteerd waar de stof wordt opgerold met de rol en de ketting, hoef je alleen nog maar de sluiting vast te klikken, die zich automatisch aanpast aan je raam. Bij alle modellen kun je de ketting links of rechts plaatsen.

  • Geboorde installatie

    Voor installatie in een muur of kozijn moet je voor deze oplossing kiezen en de beugels voor het rolgordijn boren. Hetzelfde geldt voor jaloezieën die ontworpen zijn om de volledige breedte van een opening te bedekken. In alle gevallen biedt dit type installatie meer stevigheid. Dankzij het vereenvoudigde montagemechanisme hoef je alleen maar de instructies te volgen die bij het rolgordijn worden geleverd. Je hebt al het gebruikelijke gereedschap nodig:

    • Een liniaal en potlood om de referentiepunten op de steun af te tekenen
    • Schroevendraaier
    • Schroeven en pluggen die geschikt zijn voor de ondergrond (gips of hout)

    Zodra de steun aan de muur is bevestigd, hoef je alleen nog maar de jaloeziebalk vast te klikken.

Trouwens, hoe monteer je een dag- en nachtrolgordijn?

Ongeacht de kleur is dit type product perfect om het licht precies goed te doseren. Als je het licht overdag dimt, hoef je alleen maar de ketting te verschuiven zodat de stof in de nachtstand staat en het wit van de vroege ochtend niet meer door je rolgordijn naar binnen glipt. Het is net zo eenvoudig te installeren als rolgordijnen of jaloezieën. Voor nog meer gemak kies je een model met clips voor een bliksemsnelle installatie!

Hoe zit het met een veluxraam?

Voor ramen met standaardafmetingen hoef je niet te beginnen met het opmeten van de ruit, breedte, lengte... Kijk gewoon naar het referentienummer op de velux om de juiste maat te bestellen. Het binnenrolgordijn wordt geplaatst met een aluminium schroefsysteem. De beugels en de stof, verduisterend of screen, zijn in een handomdraai geplaatst. Zo bent u zeker van een goede nachtrust!

Op welke hoogte moeten gordijnen worden bevestigd?

Nu je weet hoe je een rolgordijn aan de muur bevestigt, vraag je je misschien af hoe hoog je de gordijnen moet monteren. De roede moet tussen 5 en 15 cm boven het raam worden bevestigd, zodat de opening niet wordt geblokkeerd. Wat de lengte van de stof betreft, is het aan jou of je een ruimte van 2 of 3 cm aan de onderkant van je gordijn wilt laten voor een nette valling, of dat je de voorkeur geeft aan een knisperende valling met een paar centimeter extra stof op de grond.
Vind je goedkope gordijn op IDMarket.com.

Je gordijnen en rolgordijnen bij ID Market

IDMarket.comje weet zeker dat je de beste waar voor je geld krijgt. Ben je op zoek naar rolgordijnen of jaloezieën? Kies voor kwaliteit tegen lage prijzen. Vind het rolgordijn dat past bij de behoeften van elke kamer: verduisterende rolgordijnen voor 's nachts, verduisterende rolgordijnen voor overdag. Eenvoudig te installeren dankzij verstelbare clips en verkrijgbaar in een kleur die bij je inrichting past.
Geef je ramen stijl met IDMarket.com.

Vind meer tips over gordijnen en jaloezieën in onze koopgidsen.

- Hoge jaloezieën
- Gordijnen wassen in de wasmachine
- Een vastzittend rolgordijn deblokkeren

Ontdek onze selectie voordelige rolgordijnen en gordijnen.

- Binnenrolgordijn
- Verduisteringsrolgordijn
- Dag- en nachtrolgordijn
- Binnenrolgordijn
- Thermogordijn en verduisteringsgordijn