Wat is een pergola?

Een pergola is een echt verlengstuk van je leefruimte, een extra ruimte die fungeert als verbinding tussen binnen en buiten.

Of het nu in een tuin of op een terras is, deze lichtgewicht structuur creëert een aangename schaduwrijke plek waar je in de zomer kunt ontspannen. Een kleine oase van rust en koelte, perfect om je batterijen op te laden of een moment van gezelligheid te delen met familie en vrienden.

Wat is een pergola? Wat zijn de verschillende soorten pergola's? Zelfdragend, met verstelbare lamellen, aan de muur bevestigd of aangebouwd... Wat zijn de specifieke kenmerken van elk model? Wat zijn de verschillende gebruikte materialen? Welke configuratie moet je kiezen voor je pergola? Wat is de beste locatie voor een pergola? ID Market heeft alle informatie verzameld die u moet weten om het model te kiezen dat het beste past bij uw behoeften en beperkingen.

Soorten pergola

Creëer een buitenruimte met een tuinpergola. Een pergola is een echt verlengstuk van je interieur en biedt beschutting zodat je optimaal van je tuin kunt genieten. Wat voor weer het ook is, een pergola biedt effectieve bescherming tegen regen en zonnestralen.

Welk type pergola moet ik kiezen? Er zijn verschillende soorten pergola's: vrijstaand of leunend tegen de voorkant van het huis, met oprolbaar dekzeil of verstelbare lamellen, in verschillende materialen, dus hoe kiest u uw pergola? ID Market kan je helpen de juiste keuze te maken uit een selectie design pergola's tegen lage prijzen.

Waarom kiezen voor een vrijstaande pergola?

Een zelfdragende pergola, verkrijgbaar in hout of aluminium, geeft u een echt aparte ruimte van uw huis.

Het grote voordeel van vrijstaande pergola's is dat ze niet aan de voorkant van het huis bevestigd hoeven te worden. Oudere muren zullen dit waarderen. De 4 pilaren van de pergola, verankerd in de grond van je terras, ondersteunen de hele structuur.

De zelfdragende pergola kan dus overal in je tuin worden geplaatst: naast het huis, onderaan de tuin of bij het zwembad... Het creëert een echte beschutting om te ontspannen en gezellig samen te zijn. En om je nog beter tegen de zon te beschermen, kies je voor een model met een rolgordijn aan de zijkant.

Of je nu een eethoek of een schaduwrijke ontspanningsruimte plant, je bent vrij in de keuze van de grootte, het materiaal en het type dak voor je pergola (dak met oprolbare stof of verstelbare PVC lamellen).

De enige beperking voor dit type pergola is de grond, die vlak en stabiel moet zijn om het gewicht van de structuur te dragen.

Wil je de mogelijkheid om je tuinprieel te verplaatsen? De zelfdragende pergola biedt je meerdere mogelijkheden wat betreft functie en locatie, omdat hij kan worden gedemonteerd. Sterker nog, als je je pergola wilt verplaatsen, is dat natuurlijk gemakkelijker als hij demonteerbaar is.

Wees wel voorzichtig met het soort materiaal dat je kiest: een houten pergola zal eerder beschadigd raken bij demontage en dat zal ten koste gaan van de levensduur.

Waarom kiezen voor een pergola met lamellen?

Een lamellenpergola is minder duur dan een veranda of een bioklimatologische pergola en biedt u - tegen een zeer redelijke prijs - een dak dat kan worden aangepast aan uw behoeften.

Wanneer ze volledig gesloten zijn, vormen de PVC lamellen een dak dat je beschermt tegen regen en andere weersomstandigheden. De lamellen kunnen tot 160° worden gekanteld om de zonnestralen te filteren, zodat je zelf kunt kiezen hoeveel schaduw je wilt.

In tegenstelling tot een zonnescherm, dat een doorlopend doek heeft dat de zon volledig blokkeert, geeft een pergola met verstelbare lamellen je gefilterde schaduw. Tip om nieuwsgierige blikken buiten te houden: kies voor een model met zijluifels.

Dit type pergola is gemakkelijk te onderhouden en gaat lang mee, vooral als het gemaakt is van robuuste materialen zoals aluminium of staal.

Une pergola blanche placée sur une terrasse ensoleillée
Welk type pergola moet ik kiezen voor mijn tuin?

Waarom kiezen voor een aangebouwde pergola?

In plaats van de bank te spenderen aan het bouwen van een serre, kun je beter kiezen voor een pergola op je terras, zodat je optimaal kunt genieten van de zomerse dagen! Creëer een echte uitbreiding van je huis met een aangebouwde pergola, verkrijgbaar met een oprolbaar canvas dak op het terras IDMarket.com.

Wat zijn de voordelen als je voor dit type pergola kiest? De solide en betaalbare pergola wordt rechtstreeks aan de voorkant van je huis bevestigd en loopt door tot aan de twee verticale kolommen die in de grond verankerd zijn op je terras. Er is dus geen risico dat de muurverankering of grondsteun van je pergola wordt aangetast door het weer.

Of je nu kiest voor een houten, smeedijzeren of aluminium model, zorg er altijd voor dat je de muur meet die je pergola ondersteunt om fouten te voorkomen.