Je hebt een besluit genomen! Je gaat orde op zaken stellen. Daarvoor wil je een paar planken kopen. Maar hoe kies je een plank? Het is essentieel om de afmetingen van je toekomstige meubels te bepalen voordat je begint met het inrichten van je opbergmeubels.

Hoe hoog moet een plank zijn? Dit is een vraag die moet worden beantwoord, want de hoogte van je plank is belangrijk. Het bepaalt hoeveel spullen je erop kunt opbergen. Lees ons advies over het kiezen van de juiste hoogte voor je product!

Waarom een schap installeren?

Naarmate de weken verstrijken, stapelt zich rommel op. Het is algemeen bekend dat opruimen goed is voor je moraal. Door rekken te installeren, geniet je van een gezellig interieur waarin het aangenaam is om te ontspannen.

Je hoeft geen tijd te verspillen! Met planken ruim je je persoonlijke spullen in een handomdraai op. En je hebt er ook niet veel gereedschap voor nodig! De planken zijn eenvoudig te monteren.

Planken zijn niet alleen decoratief en stijlvol, ze besparen ook heel wat ruimte. Je kunt je opbergruimte op verschillende niveaus organiseren. Je kunt je vrij bewegen in je keuken, woonkamer of kantoor.

Hoe kies je de juiste hoogte voor de ruimte en het type plank?

Tot onze grote vreugde zijn planken van eikenhout, metaal of staal verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren.

Liefhebbers van decoratie en design kunnen hun creativiteit de vrije loop laten met de aangeboden kleuren: wit, zwart, enz. Je kunt de ruimte naar eigen smaak inrichten.

Une étagère en bois blanc est aménagée pour ranger des effets personnels. Une penderie en métal blanc à côté sert aussi de rangement
Legplanken voor de slaapkamer met een goede opbergdiepte

Je moet wel rekening houden met de diepte van je planken om aan je verwachtingen te voldoen.

Verschillende plankhoogtes voor verschillende kamers:

  • Hoogte woonkamerplanken: tussen 100 en 240 cm voor het opbergen van verschillende soorten boeken.
  • Hoogte kantoorplanken: tussen 30 en 60 cm om ruimte te maken voor een computerscherm of archiefkast boven het bureau.
  • Hoogte slaapkamerschappen: tussen 100 en 240 cm om ruimte te bieden aan al je kleren.


Je hebt nu een duidelijker idee van wat je kunt doen om aan je behoeften te voldoen. Maar één vraag blijft: hoe hoog moet je een wandplank bevestigen? Dat hangt allemaal af van waar je hem wilt installeren.

Denk altijd "praktisch". Laat boven een bed bijvoorbeeld genoeg ruimte over om op te staan zonder jezelf te bezeren. Boven een bank is het gebruikelijk om tussen 5 en 15 cm ruimte te laten met de bovenkant van je hoofd. Zo zit je niet in de weg als je op de bank zit.

Advies: hoe hoog moeten twee planken zijn?

Meerdere planken gebruiken om een plank te vormen is erg trendy. Deze stijl van rekken is minder indrukwekkend dan een kast met deuren en opent het zicht op de eetkamer of studeerkamer. Ook hier kies je de diepte op basis van de voorwerpen die je wilt plaatsen: boeken, prullaria, kleren..

Voor de harmonie is het echter aan te raden om niet te veel ruimte vrij te laten. We raden aan niet meer dan 40 cm tussen elke plank te laten. Anders zien de planken er snel ongeorganiseerd uit.

Kleedkamer of bibliotheek: veel opbergruimte nodig

Documenten opbergen, boeken, fotoalbums... De boekenkast is een belangrijk onderdeel van je huis. Het is een opbergruimte waar je naartoe kunt wandelen om je volgende boek te vinden of oude foto's te bekijken. De diepte van de rekken die je kiest, zal deze opbergruimte optimaliseren. Neem even de tijd! Inventariseer wat je er wilt neerzetten. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan! Zo krijg je rekken die op jouw behoeften zijn afgestemd.

Goed om te weten over kleedkamers in de slaapkamer

Een paar basisregels zijn alles wat je nodig hebt om de kleedkamer precies goed te krijgen. Denk eraan dat de garderobe jassen, jurken en jacks bevat. Voor jassen is een minimumhoogte van 1,60 m vanaf de vloer vereist. We raden 1,30 m aan voor jassen en 1 m voor overhemden.

Waar koop ik een rek?

Een plank kopen kan niet eenvoudiger! Ga naar IDMarket.com om de planken te vinden die u nodig hebt. Selecteer de producten op onze online site. Uw bestelling wordt snel verzonden en u ontvangt zo snel mogelijk de meubels die uw huis zullen transformeren. ID Market garandeert toegankelijke opbergruimte voor iedereen!

Wilt u meer informatie voordat u uw planken koopt? Vind hier de antwoorden op uw vragen:
Welke plankdiepte moet u kiezen?
Welke plankdikte moet u kiezen?
Welke materialen moet u kiezen voor uw planken?
Hoe moet u een plank bevestigen?
Welke beugels moet u kiezen voor een plank?