Heb jeplanken nodig in je nieuwe flat? Wil je de stijl van je rekken veranderen? Je hebt gelijk! Opbergruimte maakt je huis een betere plek om te wonen.
Geen opgestapelde boeken meer. Geen overal rondslingerende kleren meer. Door orde aan te brengen in je woonkamer, breng je harmonie in je leefruimte. Je hebt echter een praktische vraag: hoe diep moet een plank zijn? Je twijfelt nog over de diepte van je wandkast... Dat is normaal. Het kiezen van de juiste planken vergt wat denkwerk. Om een duidelijker idee te krijgen, volgt u ons advies over de diepte van de plank die u moet kiezen op basis van uw behoeften. En organiseer je nieuwe opbergruimte gemakkelijker!

Waarom legplanken kiezen voor opslag?

Planken zijn een praktische en populaire keuze voor opslag. Geen wonder! Ze zijn gemakkelijk te monteren.

Je hebt geen krat vol gereedschap nodig. Bovendien maken planken ruimte vrij in een kamer zodat je ze beter kunt opbergen.


Ben je een fan van decoratie en design? Wil je je boekenplanken optimaal benutten?

Op IDMarket.com vind je precies het product dat je zoekt. Dankzij de kwaliteit van onze producten tegen lage prijzen kan iedereen genieten van het interieur van zijn dromen.


Zodra je bestelling op onze website is geplaatst, wordt deze zo snel mogelijk geleverd. Zo kun je je huis snel inrichten. Online vind je alle informatie die je nodig hebt.

Dans un salon avec parquet, une étagère en bois blanc et hêtre est accolée au mur peint en blanc
De juiste afmetingen voor de juiste diepte van de plank

Keuze van afmetingen, diepte, stijl... De voordelen van planken

Maatwerk. Dit is het sterke punt van rekken. Je hoeft alleen maar de afmetingen te bepalen van het meubelstuk dat je wilt en je vindt de plank die bij je past. Als je eenmaal de diepte hebt bepaald, hoef je alleen nog maar de stijl te vinden die je mooi vindt. Hout, metaal, staal... Er zijn verschillende materialen om aan je voorkeuren te voldoen. In zwart of wit, er is voor ieder wat wils!

Hoe diep moet ik een plank kiezen, afhankelijk van de kamer?

De diepte van een boekenplank verschilt naargelang het gebruik. De diepte van een metalen boekenkast in een woonkamer is niet hetzelfde als die van een eiken of mdf dressing met deuren in een slaapkamer. Op dezelfde manier zal de diepte anders zijn voor een werkplaat die wordt gebruikt voor gereedschap. De diepte kan ook variëren naargelang de verschillende niveaus van het meubel.

Bibliotheekmeubels

Bibliotheekmeubels zijn geoptimaliseerd voor het opbergen van boeken. De hoogte, breedte, lengte en diepte zijn ontworpen voor verschillende boekformaten. Bibliotheekmeubels, vaak het embleem van een kamer, bestaan uit een schap met verschillende compartimenten. Op de verschillende niveaus plaats je dan je objecten volgens hun grootte.

Er zijn twee soorten boekenkastmeubels:

Boekenkasten VoordelenNadelen
Open opslagVoorwerpen of boeken zijn gemakkelijk toegankelijkRekken beschermen niet tegen stof of breuk
Met beglaasde opslagEen deur beschermt snuisterijen en boekenDe toegang tot voorwerpen en boeken is beperkt


De standaarddiepte van de schappen is :

  • 20 cm voor paperbacks
  • 50 cm voor grote boeken

Ontwerpidee
Soms kan een plank met één of twee planken worden gebruikt om boeken op te slaan, terwijl het een verfijnde stijl toevoegt aan het interieur.

De dressing

De dressing is moderner dan een kleerkast met lades en is al enkele jaren in de mode. Het biedt een zeer praktisch opbergsysteem. Kleren zijn zichtbaar en gemakkelijk toegankelijk.
Heb je een hele lading spullen en weet je niet waar je het moet laten? Ja, kledingkasten kunnen snel veel ruimte innemen. Daarom moet je rekenen op een diepte tussen 30 en 60 cm voor een goed georganiseerde kleedkamer.

De voordelen van een inloopkast :

  • Kan worden ingericht voor verschillende soorten kleding en accessoires (schoenenrek, overhemdenrek, enz.)
  • Kreukvrije hangende kleding
  • Persoonlijke bezittingen ingedeeld op kleur en/of seizoen

Tot slot, als je de diepte van een legplank kent, zal dit je helpen bij het kiezen van je toekomstige opbergmeubel. Zorg ervoor dat je elk onderdeel meet: lengte, breedte, hoogte. Zo krijg je de afmetingen van de juiste kast. Je zult je spullen met een gerust hart kunnen opbergen op planken met de juiste diepte! Vind de meubels die u nodig hebt op onze website IDMarket.com.


Meer advies nodig voordat u rekken koopt? Meer informatie:
Welke hoogte plank kiezen?
Welke dikte plank kiezen?
Welke materialen kiezen voor uw planken?
Hoe een plank bevestigen?
Welke beugels kiezen voor een plank?