Je huis herinrichten? Vergeet dan niet om je ramen te verfraaien. Gordijnen zijn niet alleen een essentieel onderdeel van je interieur, ze verbeteren ook je dagelijks comfort. Als je moeite hebt met kiezen, bekijk dan onze koopgids voor gordijnen. Van de vele gordijn- en rolgordijnmodellen die verkrijgbaar zijn, bieden thermische gordijnen een doeltreffende bescherming tegen de kou van de winter en de hitte van de zomer. Deze dik gevoerde gordijnen zijn ontworpen om de thermische en akoestische isolatie van je huis te verbeteren en kleden je ramen elegant aan. Wat zijn de voordelen van thermische gordijnen in vergelijking met andere producten? En hoe maak je de juiste keuze? Volg de gids IDMarket.

Wat zijn thermische gordijnen?

Je vraagt je misschien af: "Wat is een thermisch gordijn? Met zoveel producten op de gordijnmarkt is het niet altijd eenvoudig om ze allemaal te begrijpen!

Een thermogordijn bestaat uit een traditionele stof en een voering van technisch textiel zoals polyester.

Deze specifieke constructie betekent dat het een effectieve bescherming kan bieden tegen de kou in de winter en de warmte in de zomer, en je huis beschermt tegen buitensporige temperatuurschommelingen.

Als het thermische gordijn voor je ramen wordt geïnstalleerd, is het een zeer effectieve barrière tegen warmteverlies.

Deze gordijnen helpen je huis te isoleren, verminderen de onaangename koude tocht in de winter en houden de warmte buiten in de zomer.

Fenêtres avec rideaux gris dans un salon
Het installeren van thermische gordijnen voor je ramen verbetert je thermische en akoestische comfort

Isolatie, besparingen, design: alle voordelen van thermische gordijnen

Thermische gordijnen bieden een heleboel voordelen. Ze isoleren tegen koude en warmte, houden licht tegen, beschermen tegen lawaai en nieuwsgierige blikken en verbeteren je dagelijks comfort. Ze geven je huis een moderne, tijdloze toets en kunnen je zelfs geld besparen.

Om je thermische en akoestische isolatie te verbeteren

Beginnen je verouderde ramen tekenen van slijtage te vertonen? Zijn je ramen voorzien van enkel glas? Hebben je verwarmingsfacturen daaronder te lijden? Wist je dat slecht geïsoleerde ramen verantwoordelijk zijn voor 15% of zelfs 20% van het warmteverlies? Het installeren van thermische gordijnen voor je ramen is een uitstekende manier om warmteverlies tegen te gaan. De technische polyester voering werkt als een schild tegen koudebruggen. Je zult het elke dag comfortabeler hebben en je zult ook geld besparen. Deze voordelige aankoop verlaagt je stookkosten in de winter.

Thermische gordijnen isoleren ook tegen geluid van buitenaf, waardoor geluidsoverlast tot een minimum wordt beperkt. Dit is een groot voordeel voor het behoud van uw rust als u bijvoorbeeld in de stad woont of in een gebied met druk wegverkeer.

Voor nog meer comfort kan het thermische gordijn ook worden geïnstalleerd:

  • Achter een toegangsdeur om de kou uit het trappenhuis of van buitenaf buiten te houden
  • In een gang om een extra barrière te creëren tegen koude luchtstromen
  • Op de binnendeuren van slaapkamers om coconachtige slaapruimtes te creëren


Zorg ervoor dat je isolerende gordijnen kiest die de juiste maat hebben, zodat de stof de volledige hoogte en breedte van de opening kan bedekken.

Om uw privacy te beschermen tegen buren

Net als jaloezieën of conventionele gordijnen garanderen thermische gordijnen je privacy. In de slaapkamer, keuken, badkamer of woonkamer hoef je ze alleen maar op te trekken om je te verbergen voor nieuwsgierige blikken. Superpraktisch, vooral 's nachts in de winter als je het licht aan moet doen.

Thermische verduisteringsgordijnen: om je tegen het licht te beschermen

Thermische verduisteringsgordijnen zijn dikker dan een traditioneel gordijn of een eenvoudig vitragegordijn en zijn zeer effectief om een kamer in het donker te dompelen. Ze zijn ideaal om je slaap te beschermen door daglicht te weren in een slaapkamer, of om hinderlijke schitteringen van de zon tegen te gaan in een kantoor. Bovendien geeft de stof je huis een warme, knusse uitstraling.

Een effectieve barrière tegen de hitte

De technische stof waarvan de voering is gemaakt, is naar buiten gericht en reflecteert de UV-stralen van de zon. Deze reflectie geeft het gordijn zijn warmteverlagende eigenschappen. Door dit type gordijn in een kamer te installeren, blijft deze aangenaam koel wanneer het kwik stijgt. Dit type gordijn is vooral nuttig in kamers op het zuiden of kinderkamers, bijvoorbeeld.

Welke criteria moet je gebruiken om je thermische gordijnen te kiezen?

  • Materiaal: linnen, katoen, fluweel, suède, polyester: aan jou de keuze! Kies een stof die past bij je interieur en de sfeer die je wilt creëren.
    Warme stoffen voor een cocooning sfeer, modernere stoffen voor een verfijnde look.
  • Kleur: thermische gordijnen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Effen of met een patroon, "nude" tinten voor een lichtgevend, natuurlijk effect, donkere kleuren voor een modern randje... Vergeet niet om de look van je gordijnen af te stemmen op je kussens en andere meubelstoffen.
  • De kamer inrichten: thermische verduisteringsgordijnen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en materialen om technologie en esthetiek te combineren. Beige, wit, licht- of donkergrijs, gedessineerd of effen, linnen of polyester: het is aan jou om de kleur van je gordijnen en hun stijl (hedendaags, modern, gezellig, Scandinavisch) af te stemmen op je inrichting.
  • Prijs: je vindt hier thermische gordijnen die zowel mooi als zeer isolerend zijn, tegen een lage prijs. Vind het goedkoopste thermische gordijn uit ons assortiment gordijnen. Een goedkope en decoratieve isolatieoplossing. Bovendien profiteer je van thuisbezorging en snelle verzending.


Voor een eenvoudige installatie kies je voor een thermogordijn met oogjes. Het enige wat je hoeft te doen is de gaten in het gordijn door de gordijnroede boven het raam te halen.

Heb je meer informatie nodig om je te helpen bij je keuze? Bekijk onze koopgidsen:

- Welk rolgordijn moet ik kiezen voor mijn huis?
- Welk verduisterend rolgordijn moet ik kiezen voor mijn huis?
- Welk rolgordijn moet ik kiezen voor mijn slaapkamerraam?
- Welk rolgordijn moet ik kiezen voor mijn huis?

Ontdek onze gidsen om je te helpen bij het kiezen en onderhouden van je rolgordijnen en gordijnen:

- Welke maat raamgordijn moet ik kiezen?
- Vind een rolgordijnbevestiging zonder boren
- Maak mijn gordijn schoon
- Repareer een handmatig rolgordijn