Design en praktisch, rolgordijnen zijn de oplossing om het licht te dimmen naargelang je activiteiten en het moment van de dag. Moet je een binnenzonwering installeren? Raadpleeg onze koopgids voor zonwering voor alle informatie die je nodig hebt. Met rolgordijnen is het heel eenvoudig om het lichtniveau in de kamer aan te passen. Hoe werken rolgordijnen? Welk type stof moet je kiezen voor je rolgordijn? Op IDMarket vind je al het advies dat je nodig hebt om de juiste rolgordijnstof te kiezen. Goedkope rolgordijnen en gordijnennodig? Bekijk ons brede assortiment voordelige producten.

Rolgordijnen: het essentiële accessoire voor je ramen

Goedkope en decoratieve rolgordijnen zijn in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een onmisbaar accessoire voor een geslaagd interieur. Een rolgordijn kleedt je ramen aan en beschermt je privacy tegen nieuwsgierige blikken dankzij het verduisterende effect. Heb je duisternis nodig voor een siësta in je woonkamer of voor je slaapgedeelte? Heb je last van zonlicht op je computerscherm? Je hoeft de hele dag alleen maar de ketting of het koord te bedienen om het lichtniveau in je huis aan te passen.

Rolgordijnen: de verschillende soorten stof

De keuze van de stof voor je rolgordijn is cruciaal. Onder de producten op de markt zijn er rolgordijnen gemaakt van verschillende stoffen. Katoen, linnen, polyester - elk materiaal heeft zijn eigen kwaliteiten. Dus hoe maak je een keuze? De keuze hangt af van het gewenste niveau van ondoorschijnendheid, de isolerende eigenschappen en de stijl van inrichting waar je voor gaat.

  • Linnen: elegant en natuurlijk, voegt linnen een cocooning touch toe aan je interieur. Deze screendoek wordt voornamelijk gebruikt om de stoffen voor bootjaloezieën te maken. Hoewel deze stof esthetisch mooi is, heeft hij een paar nadelen. Linnen is zeer lichtdoorlatend en kan dus niet worden gebruikt om duisternis in een kamer te creëren. Het kreukt ook gemakkelijk en kan snel vervagen als het wordt blootgesteld aan zonlicht.
  • Katoen: Katoenen stof wordt gemaakt van de katoenplant en is sterk en duurzaam. Net als linnen heeft katoen echter de vervelende neiging om te kreuken, waardoor je huis er haveloos en onverzorgd uitziet. Bij het wassen kan katoen gemakkelijk krimpen en niet langer de breedte van je ramen bedekken.
  • Polyester: polyester is een synthetische textielvezel en nog steeds de meest aanbevolen stof voor rolgordijnen. Dit materiaal kreukt nooit en heeft een aantal voordelen. Eerst en vooral staat het bekend om zijn uitstekende thermische isolatie. In de winter vormen polyester rolgordijnen een extra isolerende barrière tegen de kou en beperken ze eventuele koudebruggen bij je ramen. In de hitte van de zomer speelt dit type zonwering een waardevolle rol in het buitenhouden van de warmte. Van nature stevig: een polyester doek in combinatie met een aluminium frame zorgt voor de stevigheid van uw zonwering. Tot slot heeft de textuur een zeer moderne uitstraling die een design tintje geeft aan uw woon- of slaapkamer.
Cuisine moderne avec stores zébrés à la fenêtre
Voor woonruimtes zoals de keuken houdt een wit of beige zebra-rolgordijn het licht binnen

Welke kleur moet ik kiezen voor de stof van mijn rolgordijn?

Rolgordijnstoffen zijn er in verschillende kleuren. Grijs of zwart voor een maximaal verduisterend effect, wit of beige voor meer licht, dit zijn de criteria waarmee je rekening moet houden bij het kopen van het juiste model rolgordijn voor jouw huis.

Wit of beige voor een gedempt effectAntracietgrijs of zwart voor meer verduisteringGedessineerde rolgordijnen: een goed idee?
Voor woonkamers zoals de woonkamer of de keuken kun je kiezen voor lichtgekleurde rolgordijnen. Wit en beige laten het licht binnen en beschermen tegelijkertijd je privacy.Donkerkleurige stoffen zoals antracietgrijs of zwart verdienen de voorkeur voor rolgordijnen in nachtruimtes, om een maximaal verduisterend effect te garanderen. Je slaap wordt beschermd tegen de ochtendzon.
Deze rolgordijnen zijn donker genoeg om gordijnen te vervangen.
Twijfel je tussen twee kleuren? Of wil je iets origineels voor bijvoorbeeld een kinderkamer? Gedessineerde rolgordijnen behoren tot de mogelijkheden.


Hoe werken rolgordijnen?

Over het algemeen heeft een rolgordijn een ketting of dubbel koord dat verbonden is met een stalen of aluminium buis, waar je rolgordijn omheen gewikkeld is. Het enige wat je hoeft te doen om je rolgordijn omlaag of omhoog te doen, is dit koord activeren. Je kunt het rolgordijn snel en eenvoudig in hoogte verstellen, waardoor het ideaal is om de intensiteit van het licht in een kamer in slechts enkele seconden aan te passen, voor een verduisterend of verduisterend effect. Afhankelijk van het formaat dat je kiest - zebra of rolgordijn - verandert het uiterlijk van je rolgordijn iets, net als de mate van ondoorzichtigheid.

Zebra-rolgordijnen

Zebra-rolgordijnen worden zo genoemd omdat ze bestaan uit opeenvolgende stroken stof, gescheiden door openingen. Deze specifieke opstelling geeft ze een heel eigentijdse look. Door transparante en ondoorzichtige lamellen af te wisselen, kun je de hoeveelheid schaduw variëren voor optimaal maatwerk. Voor meer licht activeer je gewoon het mechanisme om de stroken stof over elkaar te leggen.

Verduisterende rolgordijnen

In tegenstelling tot zebra-rolgordijnen hebben verduisterende rolgordijnen een uniforme stof. Met een effen donker gekleurd rolgordijn is het verduisterende effect gegarandeerd.

Ramen met atypische afmetingen: de optie op maat

Woon je in een oud huis of een ultra-design loft met grote ramen of ongewoon gevormde openingen? Om ervoor te zorgen dat de breedte en hoogte van je rolgordijnen bij het kozijn passen, kun je kiezen voor rolgordijnen op maat, die zo worden gemaakt dat ze perfect bij de lijnen van je ramen passen.

Rolgordijnen: design modellen tegen lage prijzen

Het is niet nodig om de bank te breken om je ramen te voorzien van rolgordijnen! IDMarket biedt een breed scala aan voordelige producten. Wit, beige of antraciet, soort stof, breedte - vind het ideale rolgordijn voor je woonkamer of nachtruimte. Geniet van thuisbezorging en snelle verzending van je product.

Heb je meer informatie nodig om je keuze te maken?

- Welk design rolgordijn kiezen?
- Criteria voor het kopen van een verduisterend rolgordijn voor ramen
- Focus op dag- en nachtrolgordijnen
- Hoe kies je een anti-koudegordijn?

Andere factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van jaloezieën en gordijnen:

- Hoe meet je een gordijn op?
- Stappen voor het installeren van een gordijnroede
- Gordijnen wassen
- Onderhoud: wanneer moet je je gordijnen knippen?