Heb je geen groene vingers of het geduld om te wachten tot er planten groeien om een mooie haag langs je tuinhek te vormen? Een privacyscherm is de ideale, goedkope oplossing om nieuwsgierige blikken buiten te houden.

Wat is een privacyscherm precies? Een privacyscherm is een omheining gemaakt van pvc-doek of houten latten, allemaal bij elkaar gehouden door een draad. Het is heel eenvoudig te installeren en te onderhouden en kan worden gebruikt voor een tuinhek, terras of balkon. Afhankelijk van het materiaal dat je kiest, varieert de mate van verhulling. Afmetingen, materialen en gewicht: welk type privacyscherm moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze, bekijk je de gids van ID Market over de kenmerken van privacyschermen.

Kiest u een natuurlijk of synthetisch scherm?

  • Natuurlijke schermen

    Canisses zijn privacyschermen gemaakt van bamboe, riet of heide. De canisse is erg esthetisch en wordt gewaardeerd om zijn vermogen om perfect op te gaan in het landschap. Het is stevig en geeft je tuin een natuurlijke, warme uitstraling, net als een plantenhaag. Het enige nadeel is dat hij speciaal en regelmatig onderhoud nodig heeft.
    Wanneer het hout van canisses wordt blootgesteld aan de elementen, heeft het de neiging om zwart of grijs te worden.

    Panelen gemaakt van houten latten zijn een andere, meer bestendige oplossing, die meer bescherming en verhulling bieden om je omheining aan het zicht te onttrekken.

  • Synthetische privacyschermen

    Synthetische privacyschermen zijn er in verschillende vormen: canvas, canisse, panelen of PVC lamellen. Door sommigen bekritiseerd omdat ze er te kunstmatig zouden uitzien, zijn er tegenwoordig modellen van hoge kwaliteit verkrijgbaar. Of je nu op zoek bent naar een product dat een plantenhaag nabootst, in composiethout of gekleurd textiel voor een modern effect in je tuin, je vindt vast en zeker een type scherm dat bij je past.

    Bestendige bescherming tegen een lage prijs, gemakkelijk te onderhouden en snel te bevestigen, synthetische schermen hebben veel voordelen. Kies voor een PVC-model waarmee je zo fantasierijk kunt zijn als je zelf wilt. Met effen kleuren of imitatiesteenpatronen is de keuze aan jou om je tuinafscheiding aan te kleden, een terras af te bakenen of een balkon naar jouw smaak te decoreren!

Un brise-vue en toile installé comme clôture pour éviter le vis-à-vis
Welk formaat en materiaal voor je privacyscherm? Al ons advies!

Welke hoogte moet je kiezen voor je privacyscherm?

Terwijl het tijdrovend en vervelend is om de gewenste hoogte te bereiken met plantenhagen, hebben privacyschermen het voordeel dat ze worden vervaardigd volgens gestandaardiseerde schuttingmaten. Er zijn 5 standaard schuttinghoogtes: 1 m, 1,2 m, 1,5 m, 1,8 m en 2 m. Een ander voordeel van een privacyscherm is dat het eenvoudig te bevestigen is aan een draadafscheiding of balkon: rolschermen worden rechtstreeks met draad aan de steun bevestigd.

Voor de perfecte match kies je een model dat past bij de hoogte van je schutting, balkon of terras. Vervolgens is het aan jou om de lengte in te schatten die je nodig hebt.
Houd rekening met de vereisten van je plaatselijke bestemmingsplan voordat je je privacyscherm installeert. Er kan een maximale hoogte worden opgelegd.

Welk gewicht moet ik kiezen voor een privacyscherm?

Elk product biedt een specifieke mate van afscherming. U kunt kiezen tussen een canisse, een textielscherm, een verduisteringskit of zelfs een verduisteringspaneel.

Wil je licht doorlaten? Kies dan voor een heidescherm.
Voor een meer ondoorzichtig product worden canvas screens of verduisteringskits aanbevolen.
Of je nu voor een van deze opties kiest of niet, het zijn goedkope oplossingen die gemakkelijk aan een omheining te bevestigen zijn.

Een ander alternatief als je op zoek bent naar een privacyscherm voor je terras: hekwerkpanelen. Zoals de naam al doet vermoeden, is een verduisteringspaneel een volledig ondoorzichtig product dat je beschermt tegen nieuwsgierige blikken, maar ook een perfecte barrière vormt tegen de wind. De panelen zijn gemaakt van hout of pvc en kunnen worden geïnstalleerd als omheining in je tuin of op de grond van je terras om bijvoorbeeld een ruimte af te bakenen. Het is een product met veel voordelen: het is mooi, robuust, flexibel en onderhoudsvrij.

Welke criteria moet je gebruiken om je privacyscherm te kiezen?

- Hoe hoog moet uw scherm zijn?

- Welk gewicht voor een verduisteringsscherm?

- Hoe kies je een natuurlijk privacyscherm?

- Welke kleur moet ik kiezen voor mijn privacyscherm?

Hoe kies je het juiste privacyscherm voor jou?

- Ons koopadvies voor privacyschermen
- Hoe installeer je een privacyscherm?