Rieten canisse, natuurlijke of kunstmatige hagen, privacyschermen, windschermen van stof, PVC-schermen, houten of ijzeren panelen... Er zijn duizend-en-één manieren om je buitenruimte te beschermen tegen nieuwsgierige blikken en tegelijkertijd beschutting te bieden tegen wind en zon. Tegenwoordig zijn er veel praktische en aantrekkelijke privacyoplossingen beschikbaar voor je tuin, terras of balkon, maar hoe kies je een privacyscherm? Wat is het beste privacyscherm? Welk product past het beste bij uw criteria van prijs, mate van afscherming, onderhoudsgemak en bevestiging? ID Market kan al uw vragen beantwoorden om u te helpen het ideale privacyscherm te kiezen dat u beschermt tegen wind en zon.

Hulp nodig bij het harmoniseren en decoreren van uw exterieur? Ontdek ook al onze tips voor tuinaanleg! Accessoires, tafels, stoelen, tuinhuisjes, decoraties... Kies uit al onze laaggeprijsde producten !

Hoe verberg je je voor je buren?

Heeft je buur direct zicht op je tuin? Kijkt het balkon van het gebouw aan de overkant direct uit op jouw terras, waardoor je niet optimaal van het buitenleven kunt genieten? Als je een of meer uitkijkpunten hebt met je buren, is het tijd om een verduisteringsscherm te installeren. Welke type zichtbreker om te kiezen? Natuurlijke of kunstmatige haag? Houten paneel of canisse? De keuze is niet zo eenvoudig !

Het aanplanten van een natuurlijke haag ziet er goed uit, maar hij moet dik genoeg zijn om als effectief scherm te dienen. En dan heb ik het nog niet eens over de tijd die het kost om de planten te laten groeien en het onderhoud dat nodig is.

Als je land al wordt begrensd door een stevige, open omheining (bijvoorbeeld van gaas of smeedijzer), kun je houten of PVC panelen bevestigen, of een rolscherm vastklemmen of nieten, zoals een canvas of kunstmatige haag.

Als het gebied tegenover de omheining beperkt is, kun je ook een houten paneel, een ijzeren scherm of een verduisteringskit alleen op het betreffende deel van de omheining installeren.

brise-vue gris pour terrasse
Koopgids voor het kiezen van het juiste privacyscherm

Welk privacyscherm moet je kiezen voor je balkon?

Abalkon privacy scherm moet zowel mooi als gemakkelijk te onderhouden zijn. Er zijn een aantal praktische en zeer betaalbare verduisteringsproducten verkrijgbaar:

  • Canvas privacyscherm: licht en aantrekkelijk, kan aan spijlen worden bevestigd en is gemakkelijk te onderhouden
  • Houten privacyscherm: in de vorm van een canisse of een rol latten is een houten scherm zeer decoratief en geeft het een warme toets aan je balkon.
  • PVC-privacyscherm: wordt in folie gevouwen verkocht, biedt privacy en is gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Verkrijgbaar in groen, grijs, gebladerte of steenprint, is het een zeer decoratief product dat het voordeel heeft dat het gemakkelijk te installeren en te onderhouden isgoedkoop privacyscherm

Welk terrasscherm moet je kiezen?

Een aantal schermproducten zijn geschikt voor terrassen: rieten canisse, opgerolde privacyschermen, kamerschermen, houten of gegalvaniseerde stalen panelen... Er is keuze genoeg! De vraag is of u de voorkeur geeft aan eenterras privacy scherm naturel (hout), voor een meer authentieke look, of in PVC: let wel, vanuit esthetisch oogpunt zijn er nu ook naturelkleurige privacyschermen in bedrukt PVC. Met de uitstraling van gebladerte of een stenen muur geven deze privacyschermen je terras charme tegen een lagere prijs en zonder onderhoud!

Welk privacyscherm moet ik kiezen voor een schutting?

Als je al een draadomheining hebt, is de eenvoudigste en goedkoopste manier om PVC privacylamellen of -schermen te bevestigen. Dit type product is eenprivacyscherm voor draadnetwerk goedkoop en effectief. Verduisteringskits gemaakt van PVC-lamellen of een rol verduisteringslint zijn ook perfect geschikt voor alle soorten flexibele of stijve afrasteringen, ongeacht hun lengte of hoogte.

Welk intrekbaar privacyscherm moet ik kiezen?

Je geniet van eten en zonnebaden op je terras, maar de wind verhindert je om er optimaal van te genieten: welk windscherm moet je kiezen? Om de occasionele behoefte aan privacy op te vangen, kies je best voor een oprolbaar windscherm: dit product is heel praktisch en laat je genieten van een onbelemmerd uitzicht wanneer je maar wilt, en beschermt je tegen de wind, de zon of nieuwsgierige blikken wanneer dat nodig is. Een oprolbaar scherm, verkrijgbaar in trendy kleuren zoals antracietgrijs, zwart of lichtgrijs, kleedt je terras of balkon elegant aan en is eenvoudig te installeren.

Hoe kies je de juiste maat en dichtheid voor je privacyscherm?

Om de juisteschermgrootte voor je terras of balkon zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden:

  • Hoe hoog is de andere kant?
  • Hoe lang moet het hek verborgen worden: 2 meter? 10 meter?
  • Wil je volledige of gedeeltelijke verduistering?

Hoe hoog moet een privacyscherm zijn?

Kijkt je terras uit over een straat en wil je niet dat voorbijgangers in je tuin gluren? Dehoogte van een privacyscherm hangt natuurlijk af van de hoogte van je tegenoverliggende muur. Welke maat moet je kiezen? Als je geen niveauverschil hebt met je buren of je straat, is een verduisteringsproduct van 2 meter voldoende om je te verbergen voor nieuwsgierige blikken. Wordt je privacyscherm op een lage muur geplaatst? Meet de beschikbare hoogte boven de muur om de hoogte te bepalen die je nodig hebt om je te verbergen voor je buren.

Welk gewicht voor een privacyscherm?

Plus degewicht van een privacyscherm hoe dikker het scherm, hoe sterker en effectiever het zal zijn. Nu hoeft u alleen nog maar te beslissen hoeveel verduistering geschikt is voor uw toepassing: de dikte van uw scherm is hiervan afhankelijk. Voor een verduisteringspercentage tussen 80 en 100% van het materiaal is een privacyscherm met een hoge dichtheid (tussen 220 en 300 g/m²) ideaal en van goede kwaliteit om de zon buiten te houden en u tegen de wind te beschermen. Voor een gemiddeld scherm moet u rekenen op een dichtheid van 140 tot 220 g/m². Onder dit gewicht is de verduistering "licht", is de stof dunner en is het product transparanter.

Welk natuurlijk privacyscherm moet ik kiezen?

In de tuin vormt een haag een natuurlijk scherm van vegetatie, maar het kost tijd om te groeien, te ontwikkelen en te onderhouden. Als je houdt van de natuurlijke, authentieke uitstraling, waarom kies je dan niet voor eennatuurlijk privacyscherm canisse, riet, hout of heide? En als je een natuurlijke look wilt, creëer dan de illusie met een antracietkleurig privacyscherm, of een kunsthaag van bijvoorbeeld PVC met bladprint. ID Market biedt u een ruime keuze aan slimme privacyschermen en accessoires voor uw buitenleven !

Een privacyscherm installeren

Een privacyscherm installerenIs snel te installeren: het wordt gemonteerd met behulp van een bevestigingskit, bij voorkeur met twee personen en op een windstille dag voor gebruiksgemak.

Hoe installeer je een privacyscherm op een schutting?

Of het nu gaat om een rieten canisse of een opgerold privacyscherm, om een privacyscherm op een hek, de eenvoudigste manier is om een bevestigingskit te hebben: clips, nietjes en draad zijn essentiële accessoires waarmee je je privacyscherm permanent op je omheining kunt installeren.

Hoe installeer je een privacyscherm op een schutting?

Er zijn verschillende manieren om eenprivacyscherm op een hek vast of op rol: met clips, nietjes of draad wordt het privacyscherm vastgemaakt aan de spandraden of rechtstreeks aan de gaaspanelen bevestigd.

Hoe installeer je een privacyscherm op een terras?

De beste manier om een privacyscherm op of rond een terras te bevestigen is met een stevige steun of palen. Als u kiest voor een oprolbaar scherm, hoeft u alleen maar de hoofdpoot van het scherm vast te schroeven aan de muur van uw huis en in de vloer van uw terras. Bij ID Market is de levering van uw oprolbaar scherm snel en inclusief de bevestigingsschroeven!

Hoe bevestig ik een privacyscherm zonder beugel?

Meestal wordt een privacyscherm geïnstalleerd op een schutting, maar het is ook mogelijk omeen privacyscherm bevestigen zonder steun het enige wat je moet doen, is palen of stokken met spandraden installeren: daar kun je dan je privacyscherm aan ophangen en spannen.

Hoe installeer ik een privacyscherm op een muur?

Is je lage muur te laag en wil je hem verhogen om nieuwsgierigen buiten te houden?Een privacyscherm aan een muur bevestigen is eenvoudig, maar vereist wel wat werk: eerst moet je palen verzegelen aan de bovenkant van je lage muur en ze vervolgens verbinden met spandraden. Vervolgens kun je je privacyscherm, canisse, paneel of rol rechtstreeks op je muur installeren door ze met een bevestigingskit aan de gespannen draden te bevestigen.

Hoe snijd ik een geweven scherm?

Voor snijden van een geweven scherm, eerst moet je de afmetingen van het te verduisteren gebied weten en ervoor zorgen dat je de lengte van de stof beschikbaar hebt: meet gewoon de vereiste lengte en hoogte en neem dan een beitel om de verduisteringsstrook op de juiste afmetingen te snijden.

Hoe niet ik een privacyscherm?

Voor een stevige, duurzame en kwalitatieve bevestiging raden we het volgende aanniet je privacyscherm op regelmatige afstanden, ongeveer om de 30 cm, zowel verticaal als horizontaal. Als je privacyscherm wordt blootgesteld aan de wind, zal het toevoegen van extra nietjes de stevigheid verhogen.

Hoe maak ik een stoffen privacyscherm schoon?

Of het nu antracietgrijs, zwart of beige is, om de kleur te behouden en het lang mooi te houden, moet je het verzorgen en onderhoudenuw privacyscherm reinigen canvas. Een borstel en een sopje zijn meestal alles wat nodig is om het vuil dat zich op het materiaal heeft opgehoopt te verwijderen en het doek zijn oorspronkelijke kleur terug te geven.

ID Market biedt een breed assortiment accessoires en privacyschermen: ontdek meer over onze producten !