Een privacyscherm is een essentieel product voor je tuin of terras en beschermt je tegen nieuwsgierige blikken of vervelende buren.

Afhankelijk van wat je wilt, kun je kiezen voor een natuurlijk scherm of een moderner canvas scherm. Maar je moet wel de voor- en nadelen van elk product kennen. Of u nu op zoek bent naar een meer natuurlijke look of een modernere uitstraling, ID Market heeft advies over hoe u het scherm kunt kiezen dat bij u past.

Waarom kiezen voor een natuurlijk scherm?

Er is een lange lijst van producten waaruit u kunt kiezen als u een natuurlijke sfeer wilt behouden: u kunt kiezen uit opgerolde canisse, heide, riet, bamboestengels of houten takkenpanelen. Ze worden discreet op hun plaats bevestigd met draad. Het voordeel van dit type product is dat het harmonieus opgaat in je tuin. Wanneer dit natuurlijke product echter wordt blootgesteld aan de elementen, UV-stralen en regen, heeft het de neiging om sneller te verslechteren dan zijn synthetische rivalen. Bovendien zijn heide, canisse en wicker voorbehouden voor droge, zonnige gebieden, omdat ze vatbaar zijn voor schimmel.

Om van je terras of tuin te genieten en je toch tegen de zon te beschermen, is een privacyscherm van voldoende hoogte (tot 2 meter of zelfs 2,5 meter) en lengte (zoveel meter als je nodig hebt) de oplossing. Voor een mediterrane sfeer kun je kiezen voor een rol canisse, riet of natuurlijk bamboe, meestal bevestigd met ijzerdraad.

In dezelfde geest kun je je zwembad omringen met een heide- of canissehaag die je uit het zicht houdt, maar ook helpt om de kleurenharmonie met de rest van de tuin te behouden.

Wil je een scherm van verduisterend groen als schutting of afscheiding? Neemt de dikte van een natuurlijke haag te veel ruimte in beslag? Of wil je tijd besparen met zo weinig mogelijk onderhoud? Het voordeel van een heide- of canisseafscheiding is dat de natuurlijke uitstraling van je tuin en je planten behouden blijft. Als je geen natuurlijke haag hebt, maak dan gebruik van een strak geweven schutting van takken, bevestigd aan een gaas.

Tot slot nog iets over de mate van afscherming. Hoe meer u wilt verbergen, hoe groter het paneel van de stam moet zijn, vooral qua dikte, maar ook qua hoogte en lengte. In het geval van stof moet het gewicht zo hoog mogelijk zijn. IJzeren of PVC-panelen zorgen voor een effectieve afscherming. Een gegalvaniseerd stalen scherm voegt een vleugje design toe terwijl het scherm uit het zicht blijft.

Bekijk onze selectie verduisteringsschermen.

Natuurlijk privacyscherm
VoordelenNadelen
Goede afscherming
Esthetische uitstraling
Gemakkelijk te installeren
Onderhoud
Levensduur



Brise-vue synthétique installé dans un jardin naturel
Moet je kiezen voor een synthetisch of natuurlijk scherm? Ontdek al onze adviezen!

Waarom kiezen voor een synthetisch privacyscherm?

Tuinschermen, canisse panelen, planten- of kunsthagen... Er zijn veel manieren om het beste uit je terras of balkon te halen en je tegelijkertijd te beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Maar hoe kies je, afhankelijk van wat je wilt, tussen een synthetisch of natuurlijk product?

Het assortiment synthetische schermen omvat canvas, kunsthagen en panelen van PVC lamellen of lamellen.

  • Geweven doek is verkrijgbaar in verschillende maten en is gemakkelijk te bevestigen aan hekken, gaas of balkonhekken. Dit product filtert zonlicht. De moderne look en detaillering geven het stijl, vooral in een sobere kleur. Geweven stof is verkrijgbaar met patroonprints, zodat je bijvoorbeeld kunt kiezen voor gebladerte.
  • Hardboard panelen, met lamellen van imitatiehout of rieten PVC, zijn zeer goed bestand tegen vocht. Ze zijn licht en gemakkelijk te installeren en perfect voor balkons. Een winderige regio is echter niet ideaal, omdat de lamellen kunnen breken of verkleuren in de zon.
  • Kunsthagen imiteren tot in detail de natuurlijke look van plantenhagen, met stengels van synthetische takjes of kunstplanten. Als ondoorzichtig scherm is het perfect voor omheiningen. Het materiaal is onderhoudsvrij en behoudt zijn groene kleur.


Synthetische producten passen goed in een natuurlijke omgeving. Ze laten ook planten opvallen en geven je tuin of terras een moderne, natuurlijke look. Omdat ze dunner zijn dan natuurlijke hagen, besparen ze bovendien ruimte.
Ze zijn verkrijgbaar met bevestigingsmateriaal, op rollen van verschillende lengtes of in kitvorm (draad, automatische binder, gegalvaniseerde stalen staven). Ze worden achter de dikte bevestigd met draad, nietjes of schroeven. In de kits zijn ook PVC-clips verkrijgbaar. Gegalvaniseerde stalen staven worden gebruikt om de panelen te bevestigen.

Synthetisch privacyscherm
VoordelenNadelen
Goede afscherming
Onderhoud
Gemakkelijk te installeren
Esthetische uitstraling

In een notendop

natuurlijk synthetisch
ProductenRiet, canisse,
heide, bamboestengels,
houten takken
Synthetische strengen, paneel
van PVC-lamellen en -latten,
stof
verduisterend++++++
onderhoud++++
esthetiek++++
duurzaamheid+++++
+++ zeer voordelig ++ eerder voordelig + niet zeer voordelig


Laat je goed adviseren: bekijk onze lijst met privacyschermen, verkrijgbaar in verschillende maten om aan al je behoeften te voldoen!

- Omheiningsschermen, onze maataanbevelingen

- Wat is de maximale hoogte voor een privacyscherm?

- Welk gewicht voor een balkonscherm?

- Welke kleur moet ik kiezen voor een privacyscherm?

En om alles te weten te komen over privacyschermen :

- Welk type canisse kiezen?
- Hoe een privacyscherm renoveren en beschermen?