Om optimaal van je balkon of tuin te genieten, kun je het beste uit het zicht blijven. Privacyschermen zijn een goede manier om je privacy te bewaren. Je kunt kiezen uit een natuurlijk product met hout of canisse. Ze zijn er ook in allerlei kleuren.

Maar hoe kies je de juiste hoogte voor je privacyscherm? Hier zijn een paar criteria waarmee je rekening moet houden om de juiste hoogte te bepalen en effectieve bescherming te bieden tegen opdringerige inkijk, of je nu een balkon of een tuin hebt.

Klik hier voor volledige instructies voor het gebruik van een privacyscherm.

Hoe hoog moet een privacyscherm op een balkon of terras zijn?

Een balkon in de stad is een voordeel waar je graag van wilt genieten. Dit plezier kan echter snel bedorven worden door opdringerige inkijk. De oplossing is het installeren van een effectief privacyscherm. Maar voordat je het model kiest dat het beste bij je behoeften past, moet je de juiste afmetingen vinden. Begin met het noteren van de afmetingen van de ruimte waar je het scherm gaat installeren, zowel in de breedte als in de lengte.

Het eerste criterium waarmee u rekening moet houden, is hoe ver u naar achteren moet staan: als uw balkon klein is, moet u geen lange zonwering kiezen die u van natuurlijk licht berooft. Een scherm van een meter hoog geeft je bijvoorbeeld uitzicht over een mooie tuin. Hoe meer ruimte je hebt, hoe hoger je kunt gaan. Op een terras kun je bijvoorbeeld een hoger hek overwegen.

Een ander aspect is de mate van bescherming die je wilt. Hoe meer privacy je wilt, hoe hoger de omheining. Reken op maximaal 2 meter voor effectieve afscherming.

Om uw omheining zo goed mogelijk af te schermen, zijn onze producten verkrijgbaar in de volgende hoogtes:

  • 1 meter
  • 1,2 meter
  • 1,5 meter
  • 1,8 meter hoog
  • 2 meter hoog


Hier vindt u ons volledige assortiment beschikbare privacyschermen.
En om u te helpen de juiste keuze te maken, kunt u de mening van onze klanten over de kwaliteit van onze producten bekijken.



Un brise-vue installé à la hauteur idéale
Alles wat je moet weten om de hoogte van je privacyscherm te kiezen!

Hoe hoog moet een tuinscherm zijn?

Als je in alle rust van je tuin wilt genieten, is er niets beter dan privacy. Als u geen muur over de hele lengte of een haag van natuurlijk gebladerte hebt die hoog genoeg is om nieuwsgierige blikken buiten te houden, bieden onze producten u een kwaliteitsoplossing die eenvoudig te installeren is, of u nu :

  • Een stuk grond omheinen om uw eigendom af te bakenen

    Welk product moet ik gebruiken? Synthetisch doek dat op rol wordt verkocht is een oplossing met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het verduisteringspaneel, met PVC lamellen in kitvorm om te monteren of met PVC lamellen die met staaldraad aan een stevige omheining worden bevestigd, biedt een elegante privacy tegen de buren. Alles in sobere kleuren: groen, donkergrijs of zwart.

  • Een draadpoort afplakken

    Welk product moet je gebruiken? Groene lamellen of panelen met kunstmatige takjes, zodat je tuin er natuurlijk blijft uitzien.

  • Een specifiek gebied beschermen tegen nieuwsgierige blikken

    Welk product moet ik gebruiken? Een houten paneel dat beschermt tegen inkijk en wind, zonder de hele tuin af te sluiten.

  • Een zwembad omheinen

    Dit is uiteraard een kwestie van veiligheid, maar het gaat ook om het behoud van privacy rond het zwembad.
    Welk product moet je gebruiken? Een kunstmatige plantenhaag of een stof met opdruk van een afbeelding.

Als je de hoogte en breedte van je privacyscherm hebt bepaald, moet je beslissen hoeveel verduistering je wilt. Om ervoor te zorgen dat een natuurlijke plantenhaag wordt verborgen, kun je kiezen voor een set synthetische takjes die op een gaas worden bevestigd. Omdat gebladerte zowel ondoorzichtig als zeer decoratief is, kun je ook een stof bedrukt met een afbeelding gebruiken of een kunsthaag die, zoals hierboven vermeld, een effectieve afscherming biedt afhankelijk van de dichtheid van de takjes. Als je daarentegen minder ondoorzichtig wilt zijn, kies dan voor het groene kitlamellenpaneel, dat het licht doorlaat.

Om de natuurlijke uitstraling van je buitenruimte te behouden, is een canisse of een canvas bedrukt met afbeeldingen van gebladerte een goede oplossing. Je kunt ook een verduisteringspaneel installeren met PVC lamellen in groene kleuren.
Synthetische materialen zijn beter bestand tegen weersinvloeden en UV-stralen. Synthetisch gebladerte en PVC lamellen vereisen ook minder onderhoud dan natuurlijke materialen. Houten lamellen bieden echter een stevige omheining en een optimale afscherming.

Onze privacyschermen zijn heel eenvoudig te installeren. De producten worden met draad aan een hek of poort bevestigd.

Wat zijn de regels voor omheining?

Om de hoogte van je omheining te bepalen, moet je aan bepaalde regels voldoen.
In principe is er geen bouwvergunning nodig. Voor zover deze schermen aan een reeds bestaande stevige structuur worden bevestigd, hoeft u zich geen zorgen te maken over de administratieve formaliteiten.

Als je project echter de installatie van een vaste structuur vereist, moet je rekening houden met de geldende voorschriften: een maximale hoogte aan de erfafscheiding van 2,60 m voor gemeenten met minder dan 50.000 inwoners en 3,20 m voor grotere gemeenten.

Informeer bij je gemeente, want er kunnen specifieke plaatselijke voorschriften zijn voor omheiningen.

Uw privacyscherm op IDMarket.com

Ontdek onze ruime keuze aan voordelige privacyschermen voor je tuin, balkon, zwembad of poort. Van lamellenpanelen in kitvorm naargelang uw behoeften tot canisse op rollen van meerdere meters in de breedte van uw keuze, en niet te vergeten bevestigingsaccessoires... Op IDMarket.com vindt u een ruime keuze aan synthetisch doek op rol, lamellenpanelen in kitvorm of kunstmatige begroeiing tegen voordelige prijzen.

Uw mening is belangrijk voor ons!
Wij luisteren graag naar u: aarzel niet om uw mening achter te laten.

Bekijk de andere criteria waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een privacyscherm :

- Hoe kies ik een verduisteringsscherm?

- Welk gewicht privacyscherm moet ik gebruiken om me voor de buren te verbergen?

- Zoek een natuurlijk tuinscherm

- Welke kleur moet ik kiezen voor een privacyscherm?

Meer antwoorden om u te helpen het ideale product te vinden:

- Hoe kies ik een privacyscherm?
- Hoe installeer ik een privacyscherm op mijn terras?