De keuze van een privacyscherm is gebaseerd op een aantal criteria, waaronder esthetiek, kleur, prijs en onderhoud. De mate van afscherming is ook een belangrijke factor. Het gewicht geeft aan hoeveel licht het scherm filtert of juist doorlaat. De houten of PVC lamellen van een paneel kunnen meer of minder ver uit elkaar geplaatst worden, waardoor er aantrekkelijke schaduwen op je balkon ontstaan en je tegelijkertijd aan het zicht van buitenaf wordt onttrokken.

Heb je meer vragen over privacyschermen? Raadpleeg onze gids voor alles wat je moet weten over privacyschermen.

Welk gewicht moet ik kiezen voor een privacyscherm?

Hoe meer materiaal er in een product zit, hoe meer licht er wordt gefilterd. Bij je zoektocht is de mate van verduistering een keuzecriterium.
Controleer voordat je tot aankoop overgaat zorgvuldig of het beschikbare product de verduistering biedt die je zoekt. Afhankelijk van het gekozen materiaal en de weefdichtheid van de stof varieert de verduisteringsgraad van 50% tot 100%.

Als je je afvraagt wat het juiste gewicht is voor een verduisteringsscherm, moet je je richten op het hoogste niveau. Welk type stof moet je kiezen voor een volledig verduisterend privacyscherm?
Je moet kiezen voor het hoogst mogelijke gewicht om bijna 100% verduistering te bereiken. Een natuurlijk privacyscherm (canisse, wicker, heide) of een kunstmatige haag kan een hoge mate van verduistering bieden, meer dan 80%.

Hoog gramgewicht voor optimale verduistering

  • Ook al is het verduisterend effect in de tuin niet hetzelfde als dat van een muur, een paneel met harde houten latten en een stevige bevestiging zorgt voor een zeer effectieve verduistering, vooral als het erg hoog is. Natuurhouten panelen met latten zijn net zo geschikt als omheining rond een woning als voor een terras, om je privacy te beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Bovendien veranderen hun kleuren na verloop van tijd en krijgen ze in de loop der jaren een prachtig patina.
  • Rond een zwembad kan het voordelig zijn om een kwaliteitsinstallatie te hebben die meer uitzicht tegenhoudt dan een eenvoudig veiligheidshek. Een omheining van synthetisch textiel over de hele lengte zorgt voor een goede afscheiding. Controleer voor je tot aankoop overgaat het verduisteringsgewicht van je rol. Of, om te passen bij de vegetatie in uw tuin, kies voor een kwaliteitsproduct gemaakt van synthetisch gebladerte of kunstmatige takjes. Hoe groter de hoogte, hoe effectiever de privacy.
  • Een originele oplossing is een privacyscherm met een afbeelding in kleur. Er zijn tal van designs, zoals gebladerte, en kleuren verkrijgbaar. Ze worden geleverd op rollen van enkele meters lang, zodat je een uniforme decoratie hebt die elegantie toevoegt aan je omheining. Het is eenvoudig te installeren: bevestig de draad gewoon aan de steunbeugel. Dit product kan ook uw hek verbergen als het niet ondoorzichtig is.
  • Voor een effectieve verduisteringsbescherming tegen een lagere prijs kan de verduisteringslamellenkit geïnstalleerd worden op je tuin- of zwembadomheining, of over de breedte van je poort. De kit kan worden aangepast aan elke hoogte om nieuwsgierige blikken buiten te houden. De lamellen zijn verkrijgbaar in groen of donkergrijs en worden rond het hek geweven.

Als je op zoek bent naar een hoge mate van afscherming, is het gewicht natuurlijk essentieel, maar de hoogte van het product dat je kiest speelt ook een belangrijke rol. Twee meter hoog voor een hek, in een tuin of rond een zwembad, of een poort, is de zekerheid van een installatie die effectief beschermt tegen inkijk, waardoor het beeld ontstaat van een eigendom dat beschut is tegen inkijk.

Sommige producten bieden een gemiddelde verduistering, zodat je kunt zien zonder gezien te worden. Ook hier kun je kiezen tussen canisse, geweven stof, PVC rieten of zelfs een kunstmatige haag. Geweven stof laat gewoon meer daglicht door.

Vind het privacyscherm dat aan uw criteria voldoet uit onze ruime selectie.

Zoom sur la toile d’un brise-vue occultant
Schermen: welk gewicht voor een goede afscherming?

Licht gewicht voor meer licht

Trellis, heide, natuurlijke of PVC canisse en kunsthagen zijn allemaal verkrijgbaar in lichte gewichten.
Dit type omheining is ideaal voor een terras of tuin met een aantrekkelijk uitzicht dat u niet wilt verbergen. Een geweven stof bevestigd aan een gaashekwerk zorgt voor een zeer zachte omheining, met als verwacht voordeel dat het esthetischer is.
Het is ook handig op een balkon, waar de hoogte niet te groot is om het licht binnen te houden. Een scherm met kunstmatig gebladerte, altijd laag en over de breedte van een balkon of terras, betekent dat je kunt genieten van groen zonder onderhoud.

Bescherming tegen de wind

Als je ook op zoek bent naar bescherming tegen de wind, controleer dan de technische gegevens van het product. Het bevestigingssysteem moet doeltreffend zijn. Een scherm dat de wind maar een beetje doorlaat, biedt betere weerstand tegen rukwinden, net als struiken die de wind door hun gebladerte laten. Je kunt lattenpanelen van houtcomposiet gebruiken, die in kitvorm worden geleverd. Ze bieden een effectievere windbescherming dan latten die in een schutting zijn geweven.
Wat betreft natuurlijke privacyschermen, zoals riet of heide, zorg ervoor dat ze over de hele lengte van de installatie stevig zijn bevestigd, zelfs als dat betekent dat je bestaande bevestigingen met draad moet verstevigen. Hetzelfde geldt voor kunstmatige panelen.

Uw privacyscherm op IDMarket.com

Koop onze producten met een gerust hart dankzij de beoordelingen van onze klanten! Bezoek IDMarket.com om het juiste product voor u te vinden. Voordelige verduisteringslamellen, houten lamellenpanelen, synthetische geweven schermen in neutrale kleuren, rolschermen in verschillende breedtes, voordelige omheiningskits..

Bekijk onze beschikbare voorraad kwaliteitsproducten tegen bodemprijzen.
We horen graag van je! Aarzel niet om uw mening online achter te laten op IDMarket.com

Mis geen goed advies!

- Welk scherm voor een balkon?

- Hoe hoog moet een tuinscherm zijn?

- Ons advies over een natuurlijk privacyscherm

- Welke kleur moet ik kiezen voor een privacyscherm?

En om alles te weten te komen over privacyschermen:

- Onze gids voor het kopen van verschillende soorten privacyschermen ?
- Hoe installeer ik een privacyscherm?