Wil je een pergola installeren in je tuin? Met de komst van mooi weer brengen pergola's het terras tot leven door een zeer gewaardeerde schaduwplek te bieden. Of een pergola nu tegen de muur van het huis staat of vrijstaand is, elke constructie heeft zijn eigen charme. Met verstelbare lamellen of een oprolbaar dak kunt u dankzij de vele modellen op de markt naar hartenlust van de zon genieten, afhankelijk van de hoek van de lamellen of het schaduwdoek van uw pergola.

Als je de onderhoudsgids voor je pergola van ID Market volgt, vind je veel advies over hoe je de levensduur van je tuinprieel kunt verlengen.

Laat u verleiden door een van de voordelige pergolamodellen die ID Market u aanbiedt. Je ontvangt je product zo snel mogelijk, zodat je het snel thuis kunt installeren. Weet u niet hoe u een pergola op een terras moet plaatsen? Geen paniek, ID Market legt u alles uit!

Stappen voor het bevestigen van een pergola op een terras

Het voordeel van een kant-en-klaar terras is dat de grond klaar is om je pergola te ontvangen, dat wil zeggen dat hij waarschijnlijk vlak en stabiel is. Zorg er wel voor dat het vlak is. Na verloop van tijd kan het oppervlak van je terras een beetje "gewerkt" hebben en moet er misschien een helling of kromming gecorrigeerd worden.

Dit betekent dat je geen groot werk hoeft te doen, zoals het graven van diepe gaten om de palen van je pergola in te plaatsen, of het maken van mortel van zand en grind om op de bodem van elk gat te plaatsen als anker om de poten van je pergola in vast te zetten.

Als je geen werk hoeft te doen (en als de vloer van je terras waterpas is), is het bevestigen van je terraspergola kinderspel!

- Bepaal om te beginnen waar je je pergola precies wilt hebben. Markeer met een potlood de exacte locatie van de bevestigingsgaten voor de poten van elke paal, direct op de grond.

- Boor de gaten met een perforator (of slagboor), plug de gaten in, plaats de palen van je pergola en schroef ze vast aan de grond.
Je pergola is nu geïnstalleerd in je tuin en je bent klaar om te ontspannen!

Merk op dat deze methode geldt voor een betonnen, betegeld of houten terras. Bevestig een zware constructie als een pergola niet op een terras van zandstenen, die te licht zijn om het gewicht te dragen.

- Een pergola bevestigen op een houten terras

Een pergola bevestigen op een houten terras is snel en eenvoudig. De procedure is ongeveer dezelfde als voor het bevestigen van een pergola op een betonnen plaat of betegeld terras. Het enige wat je hoeft te doen is de pluggen vervangen door slotbouten, die rechtstreeks in het hout worden geschroefd omdat ze goed grip hebben op de houtvezels.

Als je terras echter alleen aan houten spanten en noppen vastzit, zorg er dan voor dat je ook betonnen noppen aanbrengt om de stevigheid van je constructie te versterken. Omdat een pergola een constructie is met een hoge windbelasting, geldt: hoe zwaarder het verankeringspunt, hoe beter!

Une pergola en bois entourée d'arbustes
Hoe bevestig je een pergola aan je terras?

Hoe bevestig je een pergola aan een terras zonder te boren?

Wil je niet in je terras boren? Bevestigen op betonblokken is de beste manier om ervoor te zorgen dat je pergola stabiel staat zonder in je terras te hoeven boren.

Hoe bevestig je een pergola aan een terras op een blok?

Betonblokken hebben een gat in het midden en zijn ontworpen om de pilaren van je pergola vast te zetten. Pak een klopboormachine en wat schroeven en bevestig elke paal in een blok. Je pergolapalen staan op hun plaats! Het enige wat je nu nog moet doen, is de installatie van de structuur afmaken door het dak te plaatsen. Volg de instructies van de fabrikant voor het monteren van de verstelbare lamellen of de afdekking.


Alles wat je moet weten over het onderhoud van een pergola :

- Welke vergunning is nodig voor een pergola?
- Hoe installeer je een pergola?
- Hoe bevestig je een pergola aan de grond?
- Hoe bescherm je een pergola?
- Hoe maak je een pergola schoon?
- Is een pergola belastbaar?
- Hoe richt je een pergola in?
- Hoe decoreer je een pergola?