Het is essentieel dat je je comfortabel voelt op je bank! Maar hoe weet je of een bank comfortabel is? Of het nu gaat om een designbank of een slaapbank, het is belangrijk om rekening te houden met een aantal criteria, zoals de structuur van de bank, de dichtheid van het schuim waaruit de zitting en de rugleuning van de bank bestaan, of zelfs de dikte van de matras als u kiest voor een slaapbank. Tussen zachtheid en stevigheid is het begrip comfort natuurlijk heel persoonlijk: afhankelijk van uw gebruik en uw wensen zal uw keuze vallen op een model sofa met zacht comfort om lekker op te luieren, of een stevigere sofa met een hoge rugleuning en voetensteun om te lezen of te ontspannen zonder bang te hoeven zijn voor rugpijn.

Of het nu gaat om een designbank, een eigentijdse hoekbank of een slaapbank, ID Market kan u adviseren om de comfortabele bank van uw dromen tegen de beste prijs te vinden!

Wilt u alles weten wat u moet weten om de juiste bank te kiezen? U vindt ook veel productadvies in onze koopgids voor sofa's.

Definitie van een sofa

De ideale sofa moet voldoende zitplaatsen bieden voor uw vrienden, omvormbaar zijn voor extra slaapruimte, aantrekkelijk en stijlvol zijn om harmonieus te passen in uw interieur en comfortabel zijn. Ongeacht de grootte van uw sofa moet u het comfort ervan waarderen. Net als een fauteuil is een sofa een meubelstuk dat uit verschillende elementen bestaat:

  • Een frame: gemaakt van hout of metaal
  • Vering: deze bepaalt de diepte van de zitting
  • Bekleding: polyurethaan- of polyesterschuim
  • Bekleding: leer, stof of fluweel, die de bank zijn schoonheid geeft



canapé confortable dans un salon
Een comfortabele sofa wordt niet alleen gekenmerkt door de kwaliteit van het schuim in de zitting en rugleuning
, maar ook door de vering, structuur en bekleding

De structuur en vering van de sofa

De structuur van een sofa bepaalt zijn stevigheid. Een bank in moderne of Scandinavische stijl is meestal ontworpen met een houten frame of houten panelen. Relaxbanken met scharnierende voetsteunen hebben een metalen frame.

De vering van een sofa is een belangrijk element in het zitcomfort. Met veren of riemen ondersteunt de vering het gewicht van de gebruikers: de kwaliteit ervan bepaalt ook het comfort van je bank.

Het schuim van de zitting van de sofa

De rugleuning en zitting van een sofa zijn gemaakt van schuim. Gemaakt van polyester of polyurethaan, maakt deze vulling de zitting meer of minder comfortabel. De kwaliteit van het schuim, evenals de dichtheid, het draagvermogen en de veerkracht ervan, zijn essentiële punten om rekening mee te houden bij het kiezen van een bank.

Als je weinig ruimte hebt en kiest voor een bank die je kunt ombouwen tot bed, moet je ook rekening houden met de dichtheid en dikte van de matras. Als je een converteerbare design sofa kiest voor je woonkamer of eetkamer, en het bed zal gebruikt worden als extra bed, dan kan een dunne matras geschikt zijn. Aan de andere kant, als uw converteerbare sofa bedoeld is voor een slaapkamer en u zal het gebruiken als een dagelijks bed, let dan goed op de dikte en het schuim van de matras: de kwaliteit van uw slaap zal ervan afhangen.

De vorm van de sofa

Afhankelijk van de hoek tussen de rugleuning en de zitting van uw sofa, de hoogte van de rugleuning en de diepte van de zitting, zal het comfort niet hetzelfde zijn: een comfortabele sofa moet ontspanning aanmoedigen. Vaak verschillen de meningen binnen dezelfde familie: sommigen zitten er graag op om te lezen, anderen om onderuit te zakken om een serie te kijken. Eigentijds, design of vintage, het is aan jou om de ideale bank voor je gezin te kiezen!

Leer, stof, fluweel... Kies de juiste bekleding

Comfort is ook een kwestie van aanraking. Het gladde, stevige gevoel van leer, het comfort van een moderne stoffen bank, de zachtheid van fluweel... Het hangt allemaal af van uw smaak, maar ook van het praktische nut dat u zoekt en de stijl van uw inrichting. Elke bekleding heeft zijn eigen voordelen: fluweel, met zijn warme uitstraling, biedt een knus, comfortabel gevoel, stof is favoriet bij liefhebbers van de Scandinavische stijl en zwart leer is perfect voor een vintage interieur.

En natuurlijk hangt de prijs van je bank ook af van de bekleding: voor een leren bank heb je een groter budget nodig. Voor een goedkopere bank kies je stof, fluweel of lederlook bekleding.

Ga voor accessoires

Is je bank niet meer zo comfortabel als vroeger of heb je geïnvesteerd in een bank die meer design dan comfort biedt? Hoe maak je een bank dan comfortabel? Door te kiezen voor decoratieve accessoires die het comfort en de functionaliteit verbeteren. Als uw bank een beetje stijf is of zijn glans heeft verloren, voegt u gewoon een paar zachte kussens toe, dikke plaids in zachte, comfortabele texturen of slimme poefs die kunnen dienen als voetensteun en opbergkist. Je kunt hem ook opvullen met schuim voor extra comfort.

Is je bank effen, donkergrijs of zwart? Verlevendig je inrichting met accessoires in trendy kleuren: ga voor felle tinten zoals geel of lagunegroen! En om uw interieur compleet te maken, stemt u uw meubilair af op uw sofa: salontafel, fauteuil, eetkamertafel, opbergmeubels... Er zijn zoveel voordelige kwaliteitsproducten verkrijgbaar bij ID Market.

Ontdek al onze modellen sofa's en grijp de kans om uw woonkamer, eetkamer of slaapkamer opnieuw in te richten: de verzending is snel en de levering is aan uw deur!

Naast comfort zijn er nog andere criteria waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw ideale bank. Of u nu een bank voor uw woonkamer wilt vinden, een rechte bank wilt vinden, een slaapbank wilt vinden, een stoffen bank wilt vinden, een fluwelen bank wilt vinden, een bank in Scandinavische stijl wilt vinden, de ideale positie voor uw bank wilt vinden, de beste oplossingen voor het reinigen van uw bank wilt vinden of een voordelige manier om uw bank te vervangen, ID Market adviseert u en geeft u duizend-en-één tips om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt!