Banken zijn een van die meubelstukken die een essentiële plaats innemen in je huis. Ze zijn een blikvanger en een geweldige plek om te ontspannen en gezellig samen te zijn. Maar er komt een moment dat je je afvraagt of het misschien een goed idee is om te veranderen.

Lees hier onze gids voor het kiezen van een bank.

Hoe weet je of je je inrichting en bank moet veranderen?

Volgens ons heeft je bank je al die jaren goed gediend! Maar nu is het schuim uitgeput of is de matras versleten, in het geval van slaapbanken. Of misschien is je smaak in decoratie veranderd en heb je je bijvoorbeeld omringd met voorwerpen in een andere, modernere stijl. Of misschien ga je binnenkort verhuizen en is dit de perfecte gelegenheid om je interieur een update te geven...
Als je niet zeker weet wat je moet doen, vraag dan om advies. Je zult veel advies krijgen om de dingen duidelijker te zien.

Hoe kiest u uw nieuwe bank?

Kijk voor ideeën in decoratiebladen of in de winkels. Of het nu hout, leer, fluweel of polyester is, je zult zien wat de laatste trends zijn. Je kunt ook zien bij welke tafel en voorwerpen je toekomstige bank of fauteuil het beste past. Het is altijd een goed idee om items en stijlen van moderne en antieke meubels in de winkel te vergelijken voordat je online koopt!

Kijk bijvoorbeeld eens naar de banquettebank, even origineel als altijd.

Je bank zal een belangrijke plaats innemen in je woonkamer, tussen tafels en fauteuils, en misschien met uitzicht op de tuin van je huis. Je moet dus goed nadenken voordat je een nieuw product koopt. Natuurlijk is stijl het belangrijkste criterium, net als het decor waarin je toekomstige item zal passen.

Hier zijn een paar ideeën om je huis een trendy look te geven:

  • Verzamel een verzameling kleine salontafels in het midden van je woonkamer en gebruik verschillende stijlen en materialen. Denk aan fluweel voor een gegarandeerd bohemien effect.
  • Scandinavische smaak is altijd een veilige gok, met zichtbare houten frames - eiken, grenen of teak, aarzel niet!
  • Breng eenheid in de meubels, inclusief de tafel, door te kiezen voor hout (natuurlijk grenen, bijvoorbeeld). Het resultaat is een mooie harmonie die stijl geeft aan je woonkamer.

Tip!
Lage meubelvolumes geven uniformiteit aan kleine kamers, terwijl meubels van verschillende hoogtes ritme geven aan een grote kamer.



Un canapé d’angle avec table basse, pour un endroit cosy près du jardin
Van bank veranderen? Hier is al ons advies

Koop een bank tegen een lage prijs

Bij ID Market bieden we een grote collectie designmeubelen tegen lage prijzen. Ontdek decoratieve artikelen voor in huis, evenals een groot aantal adviezen en diensten om u te helpen het juiste product tegen de beste prijs te vinden, met levering aan huis rechtstreeks uit onze voorraad. Betalen is veilig en kan in drie gratis termijnen.

Knap uw bank of fauteuil op voor minder

Je oude bank een tweede kans geven is ecologisch verantwoord. Wanneer fluwelen of leren sofa's gewoon versleten zijn, kun je ze gewoon bedekken met een effen of stoffen kleed met patroon! Dit is het moment om je fantasie de vrije loop te laten. Er zijn sofahoezen op de markt die dankzij een rekbare stof gemakkelijk kunnen worden aangepast aan verschillende maten schuim.
Nog een eenvoudig idee: om een stijl te vernieuwen, verf je de poten van je bank of investeer je in nieuwe poten in grenen voor een sobere, natuurlijke look, of in teak voor een meer verfijnde stijl.

Geef uw oude bank een nieuw leven

Heb je net de leren bank van je dromen gekocht? Wat ga je doen met de oude?
Voor een ecologisch verantwoorde aanpak adviseren wij om te recyclen. Als je meubels nog in goede staat zijn, kun je ze verkopen om een deel van de betaling te financieren.

Zo niet, dan kun je ze afgeven bij Emmaüs, dat gerecyclede producten (ecomeubels) repareert en verkoopt.

Maar over recycling gesproken, je kunt ook gewoon naar een recyclingcentrum gaan. Zij verzamelen, repareren en recyclen de oude meubels die je zo goed van dienst zijn geweest. Als het geen marktwaarde meer heeft, is het veel leuker dan weggooien!

Tot slot het laatste ecologisch verantwoorde toevluchtsoord: het afvalinzamelingscentrum. Alles kan hier gerecycled worden, inclusief schuim, matrassen, oud leer en polyester van je oude huis- of tuinmeubelen. Het hout in de producten wordt hergebruikt, net als de vezels, die worden omgezet in gerecyclede stof.

Bekijk onze uitgebreide koopgidsen om u te helpen bij het kiezen van uw bank.

- Zachte sofa
- Diepe sofa
- Scandinavische rechte sofa
- Futon converteerbare sofa
- Met stof beklede sofa
- Kleine fluwelen sofa
- Scandinavische converteerbare sofa
- Uw sofa in de woonkamer plaatsen
- Stomerij sofa