Laten we beginnen! Wil je je meubels veranderen voor een meer design woonkamer? Dan is de rechte bank de ideale keuze. In fluweel, stof of leer, de rechte bank brengt echte stijl in je woonkamer. En dan hebben we het nog niet eens over het praktische aspect, als je hem kunt ombouwen tot een bed of een opbergbox. Maar er zijn een paar dingen die je moet weten over deze nieuwe bank als je er optimaal gebruik van wilt maken. Afmetingen, samenstelling, locatie... Volg onze gids voor zitbanken! Neem de tijd om uw toekomstige rechte bank te kiezen voor gegarandeerde ontspanning.

Waarom een rechte bank kiezen voor je woonkamer?

Op zoek naar een designbank? De twee- of driezits rechte bank is de bank voor jou. Hij is uitnodigend en praktisch en heeft alle kwaliteiten van een goede sofa voor in de woonkamer. Hij kan worden aangepast aan elke stijl, afhankelijk van zijn massief houten constructie, kleur of vintage uitstraling. Alle kleuren zijn mogelijk. Het is gemakkelijk om de bank te vinden die bij je inrichting past. Deze bank geeft je woonkamer de sfeer van je keuze.

De verschillende stijlen van twee- of driezits rechte banken

De rechte bank staat erom bekend dat hij met een zeker gemak in verschillende decors past. Maar we hebben de top 3 staande banken van dit moment uitgekozen:

  • De sofa in Scandinavische stijl: kleuren die doen denken aan de natuur hebben een ereplaats in de Scandinavische stijl. Wit, beige, bruin... Ga voor natuurlijke tinten. En vergeet hout als belangrijkste materiaal natuurlijk niet!
  • De vintage bank: deze tijdreizende stijl houdt van zwart, wit en rood. Bruin of zwart leer is ook een belangrijk element van de vintage stijl.
  • De industriële sofa: donkere kleuren voor de bekleding van de sofa zijn populair in de industriële stijl. Zwart, bruin, donkerrood... De kleur roept de ruwe producten van de industrie op. Beige is een goed alternatief voor wit.

La pièce centrale du salon : un grand canapé droit, gris clair, décoré de coussins
De juiste bank kiezen

De samenstelling van de sofa is essentieel voor een comfortabele bank

Net als een bed of een fauteuil moet een rechte bank vooral comfortabel zijn. Dit meubel in de woonkamer is ontworpen om te ontspannen en gasten te ontvangen. De samenstelling en structuur zijn daarom erg belangrijk.

Maar bekleding is niet alles! Het gevoel van een stof die aangenaam aanvoelt is welkom, maar het schuim van de sofa is een product waar je aandacht aan moet besteden. De sofa is bedoeld om een paar jaar mee te gaan, dus de kwaliteit van de zitting is cruciaal. Slijtvast, zacht schuim is de beste keuze als je lange, gezellige periodes op je bank wilt doorbrengen.

De samenstelling van de matras is ook belangrijk als de sofa als bed wordt gebruikt. Er is niets erger dan een slecht bed! De slaapbanken van tegenwoordig zijn uitgerust met goede matrassen onder de zitting voor een betere slaaphouding. De stevigheid van de poten zorgt voor de stabiliteit van de bank, dus het is een goed idee om ze te controleren.

Zelfgemaakte decoratietip: voor een gezellige bank voeg je zelf een paar kussens toe. In stof of fluweel geven deze kussens de bank een knusse uitstraling.

Waar plaats je een rechte bank in de woonkamer?

Vraag je je af waar je je toekomstige slaapbank moet plaatsen? In de hoek, in het midden, naast de fauteuil... waar de juiste sofa te plaatsen is een echte vraag.

Kies de plaats op basis van je behoeften. Doet deze rechtopstaande bank met zijn commode ook dienst als opbergruimte? Plaats hem dan in het midden van de kamer zodat je gemakkelijk bij de opgeborgen spullen kunt. Kan de slaapbank omgevormd worden tot een bed met matras? Deze sofa kan in een hoek worden geplaatst om ruimte te besparen.

Vergeet niet om de afmetingen te controleren voordat je je sofa koopt om onaangename verrassingen te vermijden.

Meer informatie over het kiezen van een bank

Ben je nog niet zeker van je toekomstige sofa? Dat is normaal! Een bank installeren in je woonkamer kan de hele inrichting veranderen, en daar hangt een prijskaartje aan.

Een comfortabele, pluchen bank is een veilige keuze. Over het algemeen spreekt het iedereen aan. Wilt u zowel een bank in Scandinavische stijlals een nieuw bed? ID Market heeft de bank die je nodig hebt in zijn voorraad laaggeprijsde meubels.

Of het nu gaat om een fluwelen bank, een stoffen bank of een slaapbank, de levering vindt zo snel mogelijk plaats, zolang de voorraad strekt. Wat de hoogte van de bank ook is, we hebben meubelen in alle maten die bij je woonkamer passen.

Denk je aan het reinigen van een stoffen bank of het vervangen van bankschuim? Op IDMarket.com vind je alle antwoorden die je nodig hebt voor je meubels.