De sofa is het belangrijkste meubelstuk in je woonkamer en zorgt voor de decoratieve en design touch die essentieel is voor je comfort. Maar stof en vlekken vinden snel hun weg naar binnen. Volg ons advies over het reinigen van uw bank.

Hoe zorgt u voor uw stoffen bank? Wat vanzelfsprekend lijkt, is misschien niet zo eenvoudig als het lijkt. Lees onze tips voor goede resultaten.

U vindt meer tips in onze gids voor designbanken.

Voordat u begint met het reinigen van uw bank

Waar moet u op letten voordat u een vlek op uw bank gaat schoonmaken? Volg eerst en vooral de aanbevelingen van de fabrikant. De onderhoudsinstructies van het product zijn van onschatbare waarde voor u, omdat ze verschillen afhankelijk van de gebruikte stoffen. Als de bank gemaakt is van fluweel, gemengde stof of leer, zijn de te volgen stappen anders. Een ander belangrijk detail is dat de oplossingen voor het omgaan met stof en vlekken anders zijn als je bank afneembare hoezen heeft of niet.

Een paar tips voor het onderhoud van uw bank

Hoe verwijdert u vlekken uit een sofa van niet-afneembare stof? Er zijn thuis een aantal oplossingen om van die extra vlek af te komen. De inhoud van je kasten kan een grote hulp zijn bij het schoonmaken van je meubels, met deze veelgebruikte producten:

  • Witte azijn
  • Zuiveringszout
  • Reinigingsmelk
  • Microvezeldoek
  • Spons

Over het algemeen moet je snel handelen op de vlek om ervoor te zorgen dat de operatie een succes wordt. Gebruik een doek of spons gedrenkt in water om de vlek te absorberen. Gebruik vervolgens een vochtige doek gedrenkt in een mengsel van warm water en witte azijn. Tik lichtjes op het oppervlak van je meubels en gebruik een wijdere beweging om het vocht te absorberen. Als je dit gedaan hebt, vergeet dan niet om je bankstel goed te drogen. Nu is het tijd om je ramen wijd open te zetten en je huis te luchten.

Een andere zelfgemaakte tip is zuiveringszout, een effectief schoonmaakmiddel dat stof absorbeert en geurtjes verwijdert. Dit schoonmaakmiddel is ideaal voor stoffen meubels, omdat het het tijdrovender proces van wassen vermijdt. Het wordt echter niet aanbevolen voor leer. Breng een lichte laag van dit poeder aan op het hele oppervlak van je bank. Laat het twee uur intrekken en veeg het daarna voorzichtig af met de borstel van je stofzuiger. Deze onderhoudsoplossing geldt ook voor je andere met stof beklede meubels, zoals fauteuils, gestoffeerde stoelen, enz.

Tip: leren sofa's zijn gemakkelijker te onderhouden. Een beetje reinigingsmelk op een microvezeldoek en klaar!



Les conseils pour nettoyer un canapé, en fonction des matières
Alle tips om je bank schoon te maken

Hoe maak je je sofa grondig schoon?

Toch verwijderen deze natuurlijke producten soms niet alle vlekken en blijven geurtjes hangen. Voordat je je haren eruit trekt, kun je kiezen voor de thuisoplossing van een stoomreiniger. Maar wees voorzichtig: probeer de reiniger eerst uit op een verborgen deel van je bank of fauteuil om te zien hoe goed de stof en de kleur zich houden. Gebruik ten slotte geen stoom op fluwelen sofa's, omdat deze stoffen te veel van het water vasthouden dat door het apparaat wordt uitgestoten.
En wat werkt voor je bank, werkt ook voor je fauteuil, dus geef ze een lentereiniging voor een gezonde, knappe woonkamer!

Tip: als uw bank afneembare hoezen heeft, kunt u deze thuis in de wasmachine wassen op het programma voor fijne was of u kunt ze naar de wasserette brengen.

Professionele oplossingen voor het onderhoud van uw bank

Hebt u nog steeds vlekken op uw bank en weet u niet tot welke heilige u zich moet wenden? Een professionele reiniger kan de oplossing zijn. Afhankelijk van het soort vlek kan hij of zij je een extractie-injectiebehandeling of een nova clean proces aanbieden. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de waarde van je bank voordat je deze oplossing overweegt, want de kosten van de operatie kunnen vrij hoog zijn. Dit is misschien een goed moment om te overwegen een nieuwe bank te kopen. Bekijk ons assortiment goedkope designbanken.

Verleng de levensduur van uw bank

De stofzuigerborstel is uw beste bondgenoot tegen stof, haar en andere deeltjes. Net als bij matrasonderhoud stofzuigt u gewoon het oppervlak. Stel je sofa of fauteuil niet bloot aan direct zonlicht, zodat ze hun oorspronkelijke kleur behouden. Last but not least, denk aan een mooie inrichting met een gooi, fluwelen matras en kussens. Ze geven niet alleen een warme touch, maar beschermen je bank ook tegen vlekken en dagelijkse slijtage.

Op zoek naar meer informatie over sofa's? Bekijk onze uitgebreide koopgidsen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

- Supercomfortabele sofa
- Ondiepe sofa
- Rechte sofa ontwerp
- Slaapbank ontwerp
- Stoffen sofa ontwerp
- Fluwelen sofa ontwerp
- Scandinavische sofa
- Woonkamer sofa ontwerp
- Sofa reparatie