Droom je van een stoffen designbank? Dat kan nu! Designbanken zijn niet altijd van leer en onbetaalbaar geprijsd. Tegenwoordig komen stoffen sofa's je woonkamer binnen en zorgen ze voor een frisse wind. Zeg maar dag tegen leer! De eigentijdse stoffen bank is het product van dit moment. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren die bij je stijl passen.
Maar er zijn een paar dingen die je moet weten om de juiste stoffen bank voor jou te vinden. Met onze gids voor bankmaten loopt u geen risico om een fout te maken. Je hebt een duidelijker idee welke maat stoffen bank geschikt is voor jouw woonkamer. Laten we de verschillende stoffen zitbanken eens samen bekijken.

Stoffen bank: welk materiaal kiezen?

Wil je een goedkope stoffen bank kopen, maar ben je niet zeker over het materiaal? We hebben een overzicht gemaakt van de verschillende stoffen materialen om je te helpen bij je keuze.

De katoenen stoffen bank

Zacht, warm, comfortabel... Katoen is een natuurproduct met veel kwaliteiten. Banken met katoenen stof staan erom bekend dat ze geen stof vasthouden. Ideaal om allergieën te bestrijden, vind je niet? Bovendien krijg je met katoen veel waar voor je geld. Kortom, je kunt heerlijk ontspannen op je katoenen bank.

De linnen bank

Linnen is een elegant product. Het bekleedt banken met een natuurlijke, chique stof. Het is comfortabel en pluist niet na verloop van tijd. De bekleding blijft glad voor een verfijnd effect.

De bank in wollen stof

Wil je een woonkamer in Scandinavische stijl? Een wollen hoekbank geeft je huis een warme, ontspannen sfeer. Dit sterk isolerende product staat ook bekend om zijn warmte. Je hebt geen opbergbox onder de bank nodig voor je dekens!

De synthetische stoffen bank

Op zoek naar een goedkope slaapbank? Kies voor synthetische bekleding! Dit zeer resistente materiaal is perfect voor een stoffen bank voor het hele gezin. Zitbanken van synthetische stof hebben vaak afneembare hoezen. Deze afneembare optie vergemakkelijkt het onderhoud.

De fluwelen stoffen bank

Fluweel is het zachte materiaal bij uitstek. Dit comfortabele product geeft je bank ook een verfijnde look. Het glinsterende effect fleurt de kamer waarin hij staat op. Het hoeft niet wit of beige te zijn, zelfs zwart, fluweel voegt een vleugje licht toe aan de woonkamer.

Wist je dat microvezelstof gemaakt is van zeer fijne textielvezels. Deze microvezels kunnen kunstmatig of synthetisch zijn. Ze zijn tot 100 keer fijner dan haar!



Dans un salon au parquet sombre, deux enfants jouent sur un canapé en tissu gris vert.
De juiste stof voor uw bank kiezen

Welk gewicht moet ik kiezen voor de stof van mijn bank?

Het gewicht van de stof van uw bank is het gewicht of de dikte. Of het nu gaat om een hoekbank in de woonkamer of een slaapbank in de logeerkamer, de keuze van het gewicht van de stof hangt vooral af van hoe de bank zal worden gebruikt.
Houd er rekening mee dat hoe dunner de stof is, hoe sneller deze zal slijten. Vermijd dus een microvezelstof voor de antracietkleurige gezinsbank. De minimumwaarde voor een stoffen sofa is 200 g/m², of 360 g/mL.

Welke kleuren moet ik kiezen voor mijn stoffen bank?

De kleur van uw toekomstige stoffen sofa zet de toon voor de stijl die u voor uw huis wilt. Ontdek de belangrijkste kleuren per stijl!

  • Kleuren voor een bank in Scandinavische stijl: wit, beige en grijs
  • Kleuren voor een bank in industriële stijl: antraciet zwart en bruin
  • Kleuren voor een bank in vintage stijl: zwart, rood en wit.

Meer decoratietips voor het kiezen van een stoffen bank

Ben je op zoek naar een bank die comfortabel is voor je rug? Je hebt gelijk! Het is ideaal om te ontspannen. Een grote bank kan hiervoor handig zijn. Je hebt alle tijd om te genieten van een aangename designbank.

Ben je gevallen voor een Scandinavische designbank? Als je voor een minimalistische sofa kiest, kun je hem in elk interieur integreren. Naast eigentijdse meubels of een antieke fauteuil past hij bij elke stijl.

Bovendien is hij perfect als bank voor kleine ruimtes. Heb je al gedacht aan een slaapbank? Een eenvoudige fluwelen zitbank bespaart je een aanzienlijke hoeveelheid ruimte in huis en voegt een vleugje design toe. Dit designbed kan worden uitgerust met een opbergbox voor nog meer functionaliteit.

Denk je dat het moeilijk is om een stoffen bank schoon te maken met zuiveringszout? Op IDMarket.com telt elke mening. Daarom hebben we een voorraad gemakkelijk te onderhouden sofa's.

Hoe ontvang ik mijn beige hoekbank? Je nieuwe hoekbank wordt per expresse bij je thuisbezorgd. Onze voorraad hoekbanken en stoffen banken zal je zeker bevallen. Ga naar IDMarket.com en bestel nu een slaapbank.
Feet out, ontspanning gegarandeerd!

Maar wat te doen met uw omkeerbare bank die nog in gebruik is? Denk aan het recyclen van sofa's! Om je nieuwe witte stoffen bank te verwelkomen, breng je je oude bank met opbergruimte naar een recyclingcentrum voor een nieuw leven.