Het is tijd om van bank te veranderen. Net als veel mensen in Frankrijk is het tijd om toe te geven aan de roep van Scandinavisch design!
Scandinavisch design betekent een warme, functionele sfeer, met natuurlijke materialen en meubels met pure lijnen. Voor een bank of fauteuil betekent dit eenvoudige, rechte lijnen die perfect passen in elk interieur, ongeacht de kleur of stijl.

Onze gids voor bankstijlen.

Waarom kiezen voor een Scandinavische sofa?

Het is DE veilige keuze, zoals blijkt uit de beoordelingen en het succes dat het al vele jaren geniet. De Scandinavische sofa is zowel decoratief als praktisch, vooral in de omvormbare versie, en onderscheidt zich door zijn strakke lijnen, natuurlijke houten passerpoten en bijzonder comfortabele zitting.

Rechte banken, hoekbanken of modulaire banken, de lijnen zijn ontworpen om gemakkelijk in je woonkamer te passen, of het nu in de design-, bobochic-, vintage- of andere stijl is.


De Scandinavische bank bestaat uit een bankzitting, een rechte rugleuning en houten poten en is verkrijgbaar in een 2- of 3-zits versie, met verschillende opties: omvormbaar, omkeerbaar, rechthoekig of linkhoekig, met of zonder opbergbox...

Je kunt ook een chaise longue of bank toevoegen aan een Scandinavische hoekbank. Of voeg een chaise longue toe aan elke hoek van een panoramische bank, als de grootte van je woonkamer dat toelaat.

In combinatie met andere houten meubelen kun je de Scandinavische decorkaart rechtstreeks uit Oslo spelen!

Un canapé scandinave jaune avec un coussin bleu
Onze tips voor het kiezen van een Scandinavische bank

Scandinavische sofa's: ombouwbare sofa's

Natuurlijk kun je kiezen voor de beroemde slaapbank, die in het geval van de Scandinavische bank je bed kan vervangen met absoluut perfecte slaap- en steunmogelijkheden. In de woonkamer past een zwarte, beige of eendenblauwe stof gemakkelijk bij uw inrichting.

Ontdek exclusieve producten op ID Market en vind de ideale slaapbank. U profiteert van directe levering uit onze voorraad en veilige betaling in drie termijnen, gratis.

Uw Scandinavische zitbank tegen een lage prijs

Het succes van Scandinavische sofa's betekent dat ze nu verkrijgbaar zijn tegen de best mogelijke prijs. Voor een frame en schuim van goede kwaliteit moet je echter rekenen op een prijs van minstens €200 voor een recht model. En meer voor een slaapbank, als je op zoek bent naar een onberispelijk bed. De bekleding bepaalt ook de prijs van het product: leer en fluweel zijn duurder dan stof.

Profiteer van de exclusieve website van ID Market om je goedkope Scandinavische sofa te vinden en geniet van het comfort van levering aan huis.
Scandinavische designmeubelen, goedkope Scandinavische meubelen: ontdek onze selectie en onze voorraad.

Welke indeling voor uw Scandinavische bank?

Het enige wat je nog moet beslissen is de uitvoering en de afmetingen van je toekomstige Scandinavische zitbank. Je kunt kiezen tussen twee of drie zitplaatsen, een slaapbank, een L-vormige opstelling aan de linkerkant, met een opbergvak, enz. Bekijk je wensen, de afmetingen van je woonkamer en je verschillende verwachtingen.

Hier is een overzicht van de belangrijkste versies die je kunt overwegen:

  • rechte bank, 2 of 3 zits
  • een rechte bank die kan worden omgebouwd tot een extra bed voor een comfortabele nachtrust
  • hoekbank met chaise longue
  • omkeerbare hoekbank, rechts of links
  • panoramische bank, omkeerbaar of niet
  • bank
  • met of zonder opbergbox


Tot slot is de Scandinavische fauteuil de perfecte partner voor banken. Hij is gemakkelijk om aan te wennen als hij tegenover de bank wordt geplaatst en kan flexibeler en flexibeler worden opgesteld in de woonkamer. Kies een bijpassende fauteuil, of zelfs een met dezelfde poten als zijn grote broer, voor een chique vintage uitstraling. Je kunt ook spelen met contrasterende kleuren en materialen: witte bank, zwarte fauteuil, stof en fluweel, met of zonder passerpoten.

Scandinavische sofa: welke stof, leer of fluweel? En welke kleur?

Stoffen bekleding is er in een brede waaier aan kleuren. Je keuze hangt af van je smaak en het product dat je zoekt: helder of donker, met antraciet- en bruintinten. Voor een bobochische stijl kies je voor een reeks sobere, warme Scandinavische kleuren:

  • Wit
  • Beige
  • Eend blauw
  • Donker antraciet
  • Donkerbruin
  • Zwart


Tot slot, volgens ons zorgt het vinden van de juiste combinaties van materialen en kleuren voor een warmer ontwerp. Stof en fluweel gaan perfect samen met hout en leer, materialen die je kunt uitbreiden naar andere meubels in je woonkamer. Bijvoorbeeld leren of fluwelen kussens op een beige fauteuil of een salontafel van natuurlijk grenen, die past bij de kleur van een donker meubelstuk.

VoordelenNadelen
StofVerscheidenheid aan kleurenRegelmatig onderhoud
FluweelWarm
Comfortabel
Regelmatig onderhoud
LeerWarm
Slijtvast
Onderhoudsvriendelijk
Prijs


Home sweet home " tip

Voor de ultieme Scandinavische woonstijl zet je een paar kaarsen op de salontafel voor zacht, omhullend licht. Leg een voorraadje knusse stoffen, warme plaids en fluwelen kussens aan en nip van een warm drankje op je Scandinavische bank voor een moment van totale ontspanning.

Voor alles wat je moet weten over bankstijlen en om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze hebt gemaakt, bekijk je onze uitgebreide koopgidsen voor banken:

- Kleine comfortabele bank
- Banklengte
- Grote rechte bank
- Kleine slaapbank
- Stoffen bankmodel
- Fluwelen bank
- Bankindeling in kleine woonkamer
- Vlekken op een bank schoonmaken
- Wanneer een bank vervangen?