Als je een bed gaat kopen, is de vraag "welke maat bed moet ik kiezen? Natuurlijk bepaalt de grootte van het bed de grootte van de matras en het beddengoed. De keuze van de bedmaat hangt af van je lengte, het slaapcomfort dat je wilt en de ruimte die je in je slaapkamer hebt. Als aan deze criteria is voldaan, kan je gemakkelijk de lattenbodem, de matras en het gewenste design van het bedframe kiezen. 1 of 2-persoonsbedden, kingsize of queensize... ID Market legt je alles uit over kwaliteitsvol slapen tegen een lage prijs!

Hoe kies je je bedmaat? Wanneer moet ik mijn set vervangen? Hoe moet u uw bed oriënteren? Ontdek al het advies van de specialisten van ID Market in de koopgids voor beddengoed.

Wat zijn de verschillende bedmaten?

Beddengoed is ontworpen op een standaard maatraster, wat het voordeel heeft dat het makkelijker is om matrassen te verwisselen en lakens en dekbedden te kopen. De keuze van het bed hangt ook af van de ruimte die je hebt in de kamer waar je het wilt plaatsen. We raden je aan om een bed te kiezen dat de juiste afmetingen heeft voor je slaapkamer. Het is belangrijk dat je vrij rond het bed kunt bewegen.

Hier zijn de verschillende maten standaard ledikanten die in Frankrijk verkrijgbaar zijn:

Babybed

Er zijn 2 maten voor het comfort en de nachtrust van jonge kinderen (van 0 tot ongeveer 2 jaar oud).

  • 60x120 cm
  • 70x140 cm

1-persoonsbed

De afmetingen van het 1-persoonsbed zijn geschikt voor het slapen van een volwassene of een kind (juniorbed). Het is verkrijgbaar in twee bodemmaten

  • 80x190/200 cm
    Deze breedte is ideaal voor een kinderbed.
  • 90x190/200 cm
    Ideaal voor het slapen van een volwassene, als je geen groot vloeroppervlak in je slaapkamer hebt.
    Er is ook een tussenmaat, het 1 1/2-persoonsbed. Het is groter dan een 1-persoonsbed maar compacter dan een 2-persoonsbed en wordt gekozen voor kleine slaapkamers of studio's.
  • 120x190 cm

2-zits bed

Het 2-zitsbed is verkrijgbaar in 2 breedtes in Frankrijk en is perfect voor een volwassen stel.

  • 140x190/200 cm

Tweepersoonsbed

De breedte van een queensize bedbodem en matras is geschikt voor twee volwassenen die genoeg ruimte willen en een grote slaapkamer hebben. Dit is de meest voorkomende maat in Frankrijk.

  • 160x200 cm

Kingsize bed

Een kingsize bed is ontworpen voor een lange of zwaargebouwde volwassene. Het biedt extra ruimte en comfort

  • 180x200 cm
  • 200x200 cm
Ons advies:
Dekbed, dekbedovertrek, lakens... De keuze van je beddengoed hangt af van de afmetingen van je beddengoed. Als je de breedte en lengte van je bed hebt gekozen, onthoud deze dan om het winkelen te vergemakkelijken.

Lit de dimension king size
Al het advies dat je nodig hebt om de afmetingen van je bed te kiezen

Hoe kies ik de lengte van mijn bed?

Er zijn twee standaardlengtes: 190 cm en 200 cm, afhankelijk van je lichaamsbouw en lichaamsbouw. Als je lang bent (meer dan 1m85), graag op de diagonaal van het bed slaapt of van veel ruimte houdt, aarzel dan niet: kies voor de lengte van 200 cm. Zo heb je genoeg ruimte en comfort, zonder het risico dat je voeten uit het bed steken.

Wat is de ideale bedhoogte?

De juiste bedhoogte kiezen is niet zomaar een detail! Het is een kwestie van comfort dat je zult waarderen telkens als je in en uit bed stapt. De standaard bedhoogte is tussen 45 en 60 cm (van de vloer tot het oppervlak van de matras). Dit hangt af van je lichaamslengte. Het is gemakkelijk om te controleren of het bed voor jou de juiste hoogte heeft: ga op de rand van het bed zitten met je voeten op de grond. Je benen moeten een rechte hoek vormen.

Nu weet je de juiste afmetingen voor je bed op basis van deze normen? Vind het model dat bij je inrichtingsstijl past (houten frame, cabine of Scandinavisch effect...) op ID Market!

Ontdek alle soorten bedden
2-zits bed
Junior 1-zits bed
Commode bed
Nordic look bed

Alle antwoorden op uw vragen over beddengoed
Uw beddengoed vervangen
De bedbodem kiezen
De richting van uw beddengoed kiezen