Slaap is ontzettend belangrijk voor de groei van je kinderen. Tijdens een diepe slaap scheiden kinderen en tieners een groeihormoon af dat versleten cellen en weefsels helpt herstellen. Het is dus van vitaal belang dat een kind in de juiste omstandigheden slaapt om zich ten volle te ontwikkelen, en dat betekent kiezen voor een comfortabel, aangenaam kinderbed met een goede matras en bodem.

Ben je op zoek naar een kinderbed tegen een lage prijs? Onze kinderbedden zijn geschikt voor alle leeftijden en alle lichaamsvormen. Wij helpen je het ledikantmodel te kiezen dat het beste bij je peuter past door je de juiste selectiecriteria te geven.

ID Market kan je ook helpen je beddengoed volledig te veranderen door je alle criteria te geven die je moet weten voordat je een bed koopt.

Van een ledikant naar een kinderbed

Rond de leeftijd van twee jaar zal uw baby zich zelfstandiger in zijn bedje willen bewegen. Je kind zal proberen over de spijlen van het ledikant te klimmen. Als je al een evolutief bed hebt, is dit het signaal om de structuur van het bed aan te passen door bepaalde spijlen te verwijderen. Als dit niet het geval is, betekent dit dat het tijd is om het ledikant in te ruilen voor een kinderbed.

Welke maat kinderbed moet ik kiezen?

Er zijn verschillende soorten kinderbedden. Elk type komt overeen met een andere leeftijdsgroep:

  • Het standaard ledikant meet 120 x 60 cm. Het is over het algemeen geschikt voor kinderen tot 18 maanden, of iets langer als het een meegroeibed is
  • Het juniorbed van 140 x 70 cm is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden tot vijf of zes jaar
  • Het juniorbed van 160 x 70 cm kan worden aangepast tot de leeftijd van 10 jaar, afhankelijk van de groei van het kind
  • Na de leeftijd van tien jaar is een kinderbed van 190 x 90 cm geschikter


Deze laatste maat kinderbed blijft geschikt gedurende de hele groei van het kind. 190 x 90 cm is ook de standaardmaat voor een eenpersoonsbed voor volwassenen.



Lit enfant cabane
Het beste kinderbed kiezen

Welk ontwerp kinderbed moet ik kiezen?

Een tipi bed, een hut bed... Er zijn oneindig veel ontwerpen en vormen voor kinderbedden. De keuze hangt af van twee belangrijke criteria: de leeftijd van het kind en zijn of haar smaak. Dus, welke leeftijd is de juiste voor een hutbed? Nou, het is belangrijk om te onthouden dat dit type bed misschien kinderen aanspreekt, maar saai kan zijn voor tieners. Daarom is een bed met een kinderlijk design, zoals een tipi bed, kajuitbed of autobed, geschikt voor kinderen tussen twee en 11 jaar. Na deze leeftijd zullen ze zichzelf te groot vinden om in zo'n bed te slapen en een soberder kinderbed willen.

Maar zelfs een klassieker kinderbed biedt veel keuzevrijheid wat betreft ontwerp, materialen en kleuren:

  • Massief hout voor een natuurlijke look (grenen, beuken, berken...)
  • Metaal voor een moderner ontwerp
  • Een ruime keuze aan kleuren (roze, wit, zwart...)


Zelfs voor oudere kinderen is er een ruime keuze aan slaapkamermeubels. De beste manier om je kind het bed van zijn of haar dromen te geven, is om hem of haar te vragen wat ze het liefst willen.

Welke configuratie moet ik kiezen?

Naast het ontwerp van het bed is er ook nog de vraag van de configuratie. De keuze van de bedconfiguratie hangt vooral af van de beschikbare ruimte in de slaapkamer van het kind:

  • Als de slaapkamer klein is en plaats moet bieden aan twee kinderen, is een stapelbed het beste alternatief. Dit type meubel is hoger dan traditionele bedden en heeft twee stapelbedden boven elkaar.
  • Als de slaapkamer te klein is voor een bed en een bureau, kan het bureau in een tussenverdieping onder het bed worden geplaatst.
  • Als de slaapkamer niet genoeg ruimte heeft voor een opbergkast, is een slaapbank met lades de perfecte oplossing. Met dit meubel met lades kun je de kleren van je kind opbergen in een speciale opbergruimte.
  • Als je kind vriendjes wil uitnodigen om in zijn slaapkamer te komen slapen, is een bed met lades het meest praktische alternatief. Een matras voor één persoon is verborgen in de lade onder de bodem.


Zoals je ziet, biedt kinderbeddengoed een brede waaier aan oplossingen om zich aan te passen aan de kleinste ruimtes, zonder de decoratie te verwaarlozen en natuurlijk het comfort van je kind, dankzij de keuze van een goede matras en lattenbodem.

U wilt een nieuw kinderbed kopen om uw kroost een betere nachtrust te geven. ID Market heeft een hele reeks producten op voorraad die direct bij je thuis geleverd kunnen worden, allemaal tegen speciale prijzen.

Op zoek naar een ander soort bed? ID Market biedt een breed assortiment bedden voor uw slaapkamer, allemaal tegen voordelige prijzen:
- Tweepersoonsbed
- Lattenbodem
- Scandinavisch bed

Tot slot kan ID Market u helpen bij het kiezen van het juiste beddengoed door u advies te geven over hoe u uw selectiecriteria kunt bepalen:
- Afmetingen van de bedden
- Oriëntatie van de bedden
- Wisselbedden
- Bedbodems