Het geheim van een echt verkwikkende slaap? Kwaliteitsbeddengoed en een stevig, comfortabel bedframe. Vraag je je af welk bed je moet kiezen voor een goede nachtrust? Van de verschillende bedtypes zal het Scandinavische bed je zeker overtuigen. Qua design geven de strakke, sobere lijnen je slaapkamer meteen een eersteklas uitstraling. Het is supercomfortabel, verkrijgbaar in verschillende maten en kan op verschillende manieren worden geconfigureerd. Volg onze gids IDMarket om alles te weten te komen over Scandinavische bedden en vind vervolgens een bed in Scandinavische stijl op onze site.

Wat is een Scandinavisch bed?

Van oudsher is het Scandinavische bed een specifiek bedtype met de bijzonderheid dat de matras en de bodem in één geheel worden gecombineerd. Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan Scandinavische bedden met veel mogelijke combinaties. Sommige modellen hebben een matrastopper voor nog meer comfort. Zoals de naam al doet vermoeden, is het Scandinavische bed een bedmodel dat zijn oorsprong vindt in de Scandinavische landen, Zweden om precies te zijn. Logischerwijs heeft dit bedmeubel alle kenmerken van de Scandinavische stijl: een verfijnd design, hout, pennenpoten en stof op de bodem en het hoofdeinde voor een knusse, warme uitstraling.

Waarom kiezen voor een Scandinavisch bed?

Het kiezen van nieuw beddengoed is geen gemakkelijke taak. De dikte en grootte van de matras, de hoogte van het bed en de stijl die perfect past bij je interieur zijn allemaal criteria om te overwegen wanneer je je toekomstige bed koopt. En als je een bed koopt als koppel of voor je kind, vraag dan de belangrijkste betrokkenen om hun mening. Om te beginnen moet je het juiste bedtype voor je huis kiezen. Terwijl het boomstambed extra opbergruimte biedt, heeft het Scandinavische bed veel te bieden.



Lit scandinave dans les tons gris et blancs
Het Scandinavische bed is sober met strakke lijnen en combineert comfort en stijl

De voordelen van een Scandinavisch bed

Het Scandinavische bed is ultratrendy en combineert optimaal comfort met een onberispelijke esthetiek. De vele voordelen maken het tot een onmisbaar meubelstuk voor je huis.

  • Optimaal comfort

    De belangrijkste kwaliteit van een goed bed is het comfort, voor een goede nachtrust. Het Scandinavische bed staat bekend om zijn ultieme comfort, dankzij de combinatie van matras en boxspring en een frame dat ontworpen is om je lichaam maximaal te ondersteunen. Neerliggen op een Scandinavisch bed nodigt je meteen uit om te ontspannen en tot rust te komen. Afhankelijk van het type lattenbodem (latten of veren) en de dikte van de matras zal de ondersteuning meer of minder stevig zijn.

  • Chique, warm Scandinavisch design

    De meest elegante objecten zijn vaak de eenvoudigste. En voor een slaapkamer is het essentieel om een bed te kiezen met een zeer cocooning gevoel. Het Scandinavische bed wordt gekenmerkt door lichte kleuren en natuurlijke materialen zoals hout en stof, die bijdragen aan een rustgevende sfeer die bevorderlijk is voor de slaap. Ver van het trieste, donkere zwart van een slaapkamer, geeft het Scandinavische bed de voorkeur aan zachte kleuren en neutrale tinten zoals beige, wit of grijs, waardoor je gemakkelijker in slaap valt. Om het knusse gevoel te accentueren, kies je fluweel voor je stoffen hoofdeinde. Voor een geraffineerde, moderne uitstraling kies je een gestoffeerd stoffen hoofdeinde.

Welke maat voor je Scandinavische bed?

Het Scandinavische bed is uitgegroeid tot een belangrijk meubelstuk in huis en is nu verkrijgbaar in verschillende maten. Heb je een tweepersoonsbed nodig? Als je met twee volwassenen comfortabel wilt slapen, kun je kiezen voor een queensize bed. Liever een eenpersoonsbed? Er zijn modellen met een ingebouwde lattenbodem voor extra gemak. Pas de afmetingen van je beddengoed aan je behoeften aan, voor optimaal comfort.

Type bedAfmetingen
Scandinavisch bed voor volwassenen160 cm X 200 cm of 140 cm X 190 cm
Scandinavisch bed voor kinderen/jongeren70 cm X 160 cm
Standaard babybed60 cm X 120 cm

Budget: hoeveel kost een Scandinavisch bed?

Een Scandinavisch bed is de perfecte manier om stijl toe te voegen aan een slaapkamer, zonder dat het veel geld kost. Het is het ideale bedmodel om een verkwikkende nachtrust te garanderen en tegelijkertijd je portemonnee te sparen. Met een stoffen frame, hout, zachte kleuren zoals helder wit en fluweel voor een knusse sfeer, creëert een Scandinavisch bed een rustgevende sfeer in je slaapkamer. Ontdek onze collectie Scandinavische bedden op IDMarket om je slaapkamer stijlvol en elegant in te richten. Controleer in een paar klikken online de beschikbaarheid van de voorraad van het product en profiteer van snelle verzending en levering aan huis voor je meubels.

Weet je niet zeker welk type bed je moet kiezen? Ontdek onze andere bedmodellen:
Bed voor 2 personen
Bed voor 1 kind
Bed met opbergbox

Advies nodig bij het inrichten van je bed of bij het kiezen van je beddengoed?
Je beddengoed vervangen
Je bedbodem kiezen
De grootte van je beddengoed kiezen
De oriëntatie van je beddengoed kiezen