Slaap is heel belangrijk voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het is dus essentieel om een goede nachtrust te hebben, en dat betekent dat je het juiste beddengoed moet kiezen. Maar hoe kies je het juiste bed? Dat is een lastige vraag, vooral als je een tweepersoonsbed voor volwassenen wilt kopen. Tweepersoonsbedden zijn er in verschillende maten. Voor een ontspannen nachtrust kunt u het beste een tweepersoonsbed kiezen dat de juiste maat heeft voor uw slaapkamer en de lichaamsvorm van de slaper. ID Market kan u hierbij helpen door u advies te geven over hoe u de juiste maat kunt kiezen voor uw tweepersoonsbed voor volwassenen.

Waaruit bestaat een tweepersoonsbed?

Voordat we in detail ingaan op de afmetingen van een tweepersoonsbed, is het belangrijk om te begrijpen waaruit een bed is opgebouwd. Allereerst heeft het bed een slaapgedeelte, dat bestaat uit de bodem (lattenbodem, vering of noppenbodem) en de matras (schuimrubber, latex, traagschuim, enz.). De bedbodem is alles wat je nodig hebt om een bed te maken, maar vaak is het geïntegreerd in een bedframe. Dit deel, dat van hout of metaal kan zijn, vormt de buitenkant van het bed. Het bedframe geeft je een ruimere keuze aan design, materiaal (massief hout, composiet, metaal, enz.), accessoires (hoofdeinde, laden, opbergruimte, kist, enz.) en kleur (taupe, wit, zwart, beige, bruin, enz.).

Wat zijn de verschillende maten van tweepersoonsbedden?

Als we het hebben over de afmetingen van een bed, hebben we het over de afmetingen van het beddengoed (bodem en matras). Om de afmetingen van een bed inclusief het beddengoed en de lattenbodem te krijgen, moet je dus 10 tot 15 centimeter optellen bij de afmetingen van de matras en de lattenbodem.

Welk bed voor een matras van 140 x 190? Het antwoord is eenvoudig: als het bed 140 x 190 cm is, moet het in een houten of metalen bedombouw van ongeveer 150 x 200 cm passen.

Met deze parameters in gedachten zijn er vier verschillende maten tweepersoonsbedden:

  • 140 x 190 cm, de meest voorkomende maat
  • 140 x 200 cm
  • 160 x 200 cm, ook wel queensize bed genoemd
  • 180 x 200 cm, ook bekend als kingsize bed
Lit double, cadre de lit bois massif, draps blancs
Stel jezelf de juiste vragen voordat je de maat van een tweepersoonsbed kiest

Hoe kies je de grootte van een tweepersoonsbed?

Het kiezen van de grootte van een tweepersoonsbed hangt af van de grootte van de mensen die erin zullen slapen, maar ook van de beschikbare ruimte in de slaapkamer. Ten eerste raden we aan dat het bed 10 tot 15 cm langer is dan de lengte van de twee personen die erin slapen. Dus als één persoon 1,90 meter lang is, is een bed van 140 x 190 cm waarschijnlijk te klein. Je kunt dan beter gaan voor een bed van 140 x 200 cm.

Wat de breedte betreft: hoe breder het bed, hoe comfortabeler het zal zijn. Het lichaam beweegt tot 40 keer tijdens de nacht. Een grotere ruimte verkleint het risico dat je wakker wordt door de bewegingen van je partner. Het is echter raadzaam om alleen een groot tweepersoonsbed voor volwassenen te kopen als je genoeg ruimte hebt in de slaapkamer. Het is belangrijk om ruimte over te laten voor doorgangen aan weerszijden van het tweepersoonsbed.

Verschillende soorten tweepersoonsbedden

Naast de grootte van het bed zijn er ook veel verschillende soorten tweepersoonsbedden, met een oneindige reeks ontwerpen, kleuren en prijzen. Ten eerste gebruiken sommige tweepersoonsbedden een andere technologie dan traditionele bedden. Dit geldt in het bijzonder voor boomstambedden, die niet alleen veel comfort bieden, maar ook een opbergbox verbergen onder de matras en de bodem.

Tweepersoonsbedden kunnen ook worden uitgerust met een reeks accessoires:

  • In het bedframe geïntegreerde laden
  • Hoofdbord in stof, fluweel of kunstleer
  • Beklede rand in stof, fluweel of kunstleer
  • Geïntegreerde lattenbodem
  • Matras topper


Wat materialen betreft, kunnen tweepersoonsbedden worden gemaakt van massief hout (dennen, eiken, berken, sparren, enz.) of composietmaterialen, waardoor je veel vrijheid hebt wat betreft de kleur van het product (beige, taupe, zwart, bruin, wit, enz.). Tot slot zijn sommige modellen tweepersoonsbedden ook gemaakt van metaal. Het voordeel van een metalen bed is dat je kunt kiezen tussen een heel eigentijds ontwerp of een meer traditionele stijl.

Als je een nieuw tweepersoonsbed wilt kopen zonder veel geld uit te geven, bekijk dan ons assortiment budgetbedden. Deze producten zijn uit voorraad leverbaar, hebben elk hun eigen stijl, ontwerp en kleur, en worden direct bij je thuis afgeleverd. Profiteer van deze web exclusive om de stijl van je slaapkamer te veranderen en je nachten aangenamer te maken.

Als u ander beddengoed nodig hebt, kan ID Market u het bed leveren dat u nodig hebt, tegen een lage prijs. Ontdek onze bedden in voorraad en beschikbaar voor levering:
- Kinderbed
- Beddenkast
- Scandinavisch bed

ID Market is er ook om u te helpen door al uw vragen te beantwoorden over het kiezen van uw toekomstige beddengoed:
- Welke maat bed moet ik kiezen?
- Welke oriëntatie moet ik kiezen voor mijn bed?
- Wanneer moet ik mijn bed vervangen?
- Welke bedbodem moet ik kiezen?