Is je terras of tuin blootgesteld aan nieuwsgierige blikken? Ben je op zoek naar een verduisteringsoplossing die design en functionaliteit combineert om je te beschermen tegen nieuwsgierige blikken? Gelukkig is er een breed scala aan apparaten om uit te kiezen, waaronder bamboe schermpanelen, stoffen schermen, kunsthagen en klimplanten. Met een privacyscherm kunt u uw privacy beschermen. Hoe kunt u zich verbergen voor de buren en tegelijkertijd uw huis verfraaien? In deze gids bekijkt ID Market de verschillende soorten privacyschermen die u buiten kunt installeren.

Een haag van struiken of privacyplanten plaatsen

Op zoek naar een beetje rust in uw tuin, terras of balkon? Kies voor klimplanten of een plantenhaag! Wat is er mooier dan een hoge muur van groen te installeren om je woning te scheiden van die van je buren? Natuurlijke hagen, klimplanten, klimop, struiken... Er is een ruime keuze aan planten om een lelijke schutting of rooster te verbergen en nieuwsgierige toeschouwers buiten te houden. Met hun bladeren geven bomen en struiken die als haag worden geplant een heel natuurlijk planteneffect op een terras of balkon.

Sommige snelgroeiende planten zijn zelfs heel effectief om een lelijke muur aan te kleden of een pergola of hekwerk te bedekken: Virginia creeper, passiebloem, gouden hop, klimop, enz. Je hebt keuze te over als het gaat om het verbergen voor je buren. Sommige groenblijvende bomen en struiken hebben dicht gebladerte dat gemakkelijk te onderhouden is omdat hagen twee keer per jaar gesnoeid worden. In de tuin zijn bomen zoals steeneiken en kurkeiken perfect om het zicht van bovenaf te blokkeren en je privacy te beschermen.

Wat de regelgeving betreft: als een haag op minder dan 2 meter van de omheining wordt geplant, mag hij niet hoger zijn dan 2 meter.

Op zoek naar landschapsoplossingen voor je terras, balkon of tuin? Ga naar IDMarket.com voor een ruime keuze aan voordelige privacyschermen en producten om je huis mee in te richten.

Brise vue qui cache la vue sur la maison des jardins
Ontdek alle tips om je te verstoppen voor de buren

Installeer verduisteringspanelen om nieuwsgierige blikken buiten te houden

Als de zon schijnt, wacht uw tuin op u om te ontspannen op een ligstoel of om wat tijd door te brengen met vrienden en familie! Dus hoe kunt u zich verbergen voor de buren en uw eigendom beschermen tegen inkijk? Van de verschillende soorten privacyschermen die verkrijgbaar zijn, zijn verduisteringspanelen zeer effectief om je privacy te beschermen. Deze omheiningen, die zowel aantrekkelijk als gemakkelijk te installeren zijn, kunnen worden gebruikt om een stuk grond af te bakenen, een eigendom te beveiligen of een verbleekte muur te verbergen.

Bovendien zijn deze hekken verkrijgbaar in een ruime keuze aan materialen en afmetingen: PVC, hout, composiet, metaal... Aan jou om de oplossing te kiezen die het beste past bij je behoeften en budget. Deze hekken zijn volledig verduisterend en dragen bij aan het harmonieuze ontwerp van uw buitenruimte, terwijl ze u isoleren van het zicht van uw buren. Bovendien creëren ze aangename schaduw met een subtiel lichteffect in huis, vooral bij warm weer.

Verduisteringspanelen kunnen aan elke configuratie worden aangepast. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zowel in de lengte als in de hoogte. Voor een goede verduistering heb je een tuinscherm van 2 meter nodig. Hoe hoger het is, hoe effectiever het zal zijn.

Heb je een snelle oplossing nodig om je terras of balkon te beschermen tegen nieuwsgierige toeschouwers? ID Market biedt een assortiment praktische, design oplossingen om uw buitenruimte af te schermen en/of te beschaduwen: privacyschermen van stof, synthetische hagen, PVC panelen, enz.

Een houten canisse om een stuk grond of een tuin af te bakenen

Hoe kun je je verbergen voor de buren met een natuurlijk privacyscherm? Kies voor een houten of bamboe canisse om een stuk grond af te bakenen. Houten of bamboe canisses zijn gemakkelijk te installeren en te onderhouden en zijn het perfecte privacyscherm. Om ervoor te zorgen dat ze op hun plaats blijven, worden ze bevestigd aan een draadomheining of aan palen die verbonden zijn met metalen banden. Palen moeten minstens 2,50 meter uit elkaar staan. Deze apparaten hebben niet alleen een verduisterend effect, ze verfraaien ook je ruimte en creëren aangename schaduw.

Op zoek naar ideeën voor je buiteninrichting? Wat de grootte van je tuin ook is, kijk op IDMarket voor een ruim assortiment voordelige producten om een aangename, uitnodigende ruimte te creëren.

Er zijn nog andere punten waar u rekening mee moet houden voordat u een privacyscherm installeert. Bekijk onze andere gidsen voor het installeren, reinigen en onderhouden van uw privacyschermen.

- Hoe maak ik een privacyscherm schoon?
- Hoe niet ik een privacyscherm?
- Hoe knip ik een privacyscherm?
- Hoe bevestig ik een privacyscherm aan een muur?
- Hoe bevestig ik een privacyscherm zonder steun?
- Hoe bevestig ik een privacyscherm aan een schutting?
- Hoe installeer ik een privacyscherm op een draadschutting?
- Kan ik een privacyscherm op een aangrenzende draadschutting installeren?
- Hoe verbind ik 2 privacyschermen?