Wil je een privacyscherm in je tuin plaatsen? Of het uitzicht vanaf je balkon verbergen, maar weet je niet welk product je moet kiezen? Pvc-panelen, hout of gaas? Een stoffen scherm, verkrijgbaar op rollen van enkele meters, is een effectief en stijlvol camouflageproduct. Op maat gemaakt, kleuren, assortiment, details, je hebt de keuze voor dit geweven net.

Maar hoe snij je een privacyscherm? Ja, wanneer je het installeert, moet je de rol stof op maat knippen om de gewenste lengte en hoogte te krijgen. Ontdek onze tips en adviezen over hoe je het doek van je privacyscherm vastmaakt!

Een stoffen privacyscherm knippen: wat je moet weten

Heb je privacy nodig op je balkon? Heb je genoeg van nieuwsgierige blikken in de tuin en ben je op zoek naar een goede manier om de zon buiten te houden? Dan is het tijd! Installeer een stoffen scherm. Je hebt de juiste keuze gemaakt. Een stoffen scherm is lichter om te installeren dan een houten scherm met PVC of aluminium panelen.

Om je scherm te plaatsen, moet je het misschien op maat knippen. Het resultaat is een verduisteringsscherm dat perfect aan uw behoeften voldoet.

Hiervoor is het een goed idee om de afmetingen op te nemen van waar je het doek wilt plaatsen (op het gaas, de panelen of het hek). Zo krijg je de hoogte, lengte en breedte die je wilt. Je hebt dan een precies idee van hoe je het scherm moet knippen.

Met een eenvoudige schaar (je hebt geen bouwpakket of kniptang nodig) knip je de hoogte en/of lengte van het geweven gaas dat je nodig hebt. Maak je geen zorgen, onze privacyschermen zijn onbreekbaar! De mazen zijn zo ontworpen dat ze in elkaar grijpen. Je kunt je stoffen privacyscherm dus met een gerust hart op het gewenste aantal meters knippen.

Zoom sur un brise-vue en toile facile à couper en vue de son installation
Ontdek ons advies voor het knippen van uw privacyscherm

Privacyschermen in detail bevestigen

Hoe bevestig je het geweven gaas? Het enige wat je hoeft te doen, is ongeveer een meter van het doek dat je hebt uitgeknipt, uitrollen op een stevige steun zoals gaas, een houten paneel of een aluminium hek. Gebruik vervolgens een nietmachine om meerdere nietjes, ook wel eyelets genoemd, aan te brengen. Op deze manier creëer je bevestigingspunten. Het is aan te raden om de nietjes 20 tot 50 cm uit elkaar te plaatsen. Als je op een plek woont waar vaak windvlagen voorkomen, aarzel dan niet om het aantal ogen (of nietjes) te vergroten.
Vergeet je luifel! Je hoeft je niet langer binnen achter die luifel te verstoppen. Je hebt nu een luifel van stof op maat. Dankzij de snit heb je nu je privacy en kun je genieten van je terras of balkon zonder je zorgen te maken over de buren, dankzij de verduistering die deze doeken bieden.

Meer informatie over privacyschermen in het algemeen

Vraag je je af hoe je een decoratief privacyscherm kiest? Of welk type privacyscherm het beste is voor een tuin zonder uitkijkende buren? Gelukkig is ID Market er om u te helpen! Onze gidsen voor het installeren, onderhouden en schoonmaken van uw privacyschermen staan tot uw beschikking. Hieronder vindt u alle antwoorden die u zoekt:

- Hoe past u uw privacyscherm aan?
- Hoe installeert u een privacyscherm op een schutting?
- Hoe installeert u een privacyscherm op een schutting?
- Hoe installeert u een privacyscherm op een terras?
- Hoe installeert u een privacyscherm zonder schutting?
- Hoe installeert u een privacyscherm op een muur?
- Hoe reinigt u een privacyscherm met patroon?

- Kan ik een privacyscherm plaatsen op een halfvrijstaande schutting?
- Hoe verbind ik 2 privacyschermen?
- Hoe kan ik me verbergen voor de buren?

ID Market biedt u een hele reeks accessoires en kwaliteitsproducten voor het plaatsen van stoffen privacyschermen. Verkiest u een houten of PVC scherm boven een stoffen scherm? Op ID Market.com vindt u een ruim assortiment kwaliteitsschermen in verschillende kleuren.

ID Market heeft kits en accessoires in verschillende kleuren, zoals zwart, en verduisterende producten die klaar zijn voor installatie in uw tuin, op een balkon of terras.

Aarzel niet, bestel nu op IDMarket.com uit onze beschikbare voorraad en profiteer van thuisbezorging! Kwaliteitsproducten tegen lage prijzen liggen op je te wachten in onze voorraad. Het enige wat je nog hoeft te doen is gelukkig leven achter je doeken op maat.

En omdat jouw tevredenheid belangrijk voor ons is, aarzel dan niet om ons je mening te geven over de hoezen, netten, accessoires en kits die je hebt besteld.