Wil je 's zomers of 's winters uit het zicht ontspannen op je terras? En vraag je je af hoe je de wind en de zon in je tuin kunt bestrijden? Een privacyscherm installeren is de oplossing! Met dit windscherm kun je in alle rust genieten van je tuinterras of balkon. Geen nieuwsgierige blikken meer!

Je weet niet welke accessoires je nodig hebt om een privacyscherm te plaatsen. En daar is een goede reden voor: het vereist een beetje knowhow en verschilt naargelang het gekozen type product: kunsthaag, canisse, hout, pvc-panelen... Ontdek hoe je een scherm zonder steun bevestigt, afhankelijk van het type.

Onze praktische tips voor het bevestigen van een privacyscherm zonder steun

Je hebt de kleur, lengte en hoogte van je buitenscherm bepaald. Nu moet je het installeren op je terras.

Hou je van hout voor zijn natuurlijke look? Dan ben je bij een heidescherm aan het juiste adres. Een heidescherm is gemakkelijker te beheren dan een haag en is een verstandige keuze als je van hout houdt. Door een kunstmatig materiaal te vermijden, creëer je een natuurlijk, aangenaam ontwerp voor dagelijks gebruik.

Je hebt geen draadhek op je balkon of een hek op je terras. In alle gevallen moet het privacyscherm op een steun worden geïnstalleerd: panelen, gaas, hekwerk, enz

Tot slot heb je geen mening over de kwaliteit van het materiaal dat je kiest. Op het gebied van sterkte vraag je je af: welk product staat bovenaan de ranglijst? Bovenaan de ranglijst staat het harde PVC paneel. Pvc is een stevig materiaal dat de tand des tijds en de elementen goed doorstaat.



Tissu occultant noir utilisé comme brise-vue sur un balcon-terrasse
Hoe installeer je een privacyscherm zonder steun

Hoe installeer je een privacyscherm zonder steun?

Zonder bestaande structuur heb je twee mogelijkheden om je terras- en/of balkonscherm te installeren.

  1. Je kunt een scherm van de hoogte en lengte van je keuze installeren.
  2. Je plant palen om het verduisteringsgaas of de canisse te ondersteunen.


Je hebt geen kit nodig! Installeer je windscherm zonder schroef. Je hebt vooral ijzerdraad of nylondraad nodig. Vergeet niet om je windscherm aan te spannen aan elk uiteinde van de omheining of palen om te voorkomen dat het gaas of de stof knikt. Dit garandeert een goede bevestiging.

Hang je privacyscherm voor je terras op met het ijzerdraad of met oogjes als je dat liever hebt, op een afstand van 20 tot 50 cm. Je privacyscherm is dan stevig bevestigd. Van harde panelen tot gekleurd doek, je hebt een ruime keuze aan windschermen. Welk type windscherm je ook kiest, je vindt altijd het windscherm dat bij je past. Tot slot geniet u het hele jaar door van bescherming tegen de buitenwereld.

Lees meer ID Marktadvies over niet-ondersteunde schermen

U hebt nu onze gids in handen over hoe u een privacyscherm op verschillende steunen kunt installeren en ons advies over hoe u uw privacyscherm moet snijden.

ID Market biedt u nog meer praktische informatie om u te helpen uw behoeften te beoordelen en uw buitenruimte optimaal te benutten. We hebben een hele reeks gidsen voor het installeren, onderhouden en schoonmaken van uw privacyscherm. Hier vindt u de antwoorden op al uw vragen over windschermen:

- Hoe installeer je een privacyscherm op een schutting?
- Hoe installeer je een privacyscherm op een draadschutting?
- Hoe installeer je een privacyscherm op een terras?
- Hoe bedek je muren met een privacyscherm?
- Hoe niet je een privacyscherm aan een draadschutting?
- Hoe maak je een oprolbaar privacyscherm schoon?

- Kan ik een privacyscherm op een aangrenzende schutting plaatsen?
- Hoe verbind ik 2 privacyschermen?
- Hoe kan ik me verbergen voor de buren?

Tuin: een ID Market privacyscherm plaatsen

Tot slot, zorg ervoor dat je de verschillende kenmerken van een privacyscherm in gedachten hebt voor je aan de slag gaat. Zo kunt u uw volgende privacyscherm beter plannen en beslissen welk model u kiest

Om u het leven gemakkelijker te maken, biedt ID Market u zijn advies aan. Wij bieden u kwaliteitsproducten en accessoires tegen lage prijzen! Bezoek IDMarket.com om in een paar klikken het windscherm te vinden dat u nodig hebt. Onze snelle 24-uurs levering garandeert u kwaliteitsservice. Het is gemakkelijk om het product te krijgen dat u nodig hebt om uw privacy te verbeteren en te beschermen. Bestel nu uw ID Market privacyschermen!