Is uw privacyscherm in de tuin vervuild door de elementen? Stof, gebladerte, zon... Tuin- of balkonschermen worden zwaar op de proef gesteld. Zowel in de zomer als in de winter beschermen ze je tegen de elementen en nieuwsgierige blikken.

Maar vuil hoopt zich op... en het is tijd om na te denken over het onderhoud van je scherm. Vraag je je af hoe je je stoffen privacyscherm schoonmaakt? Ontdek al onze adviezen over privacyschermen en de verschillende reinigingstechnieken voor stoffen privacyschermen. Herstel je privacyscherm in zijn oude glorie en geniet met een gerust hart van het buitenleven!

Een stoffen scherm reinigen: tips die je moet weten

Mos, plantenresten, vervuiling... Het kamerscherm wordt blootgesteld aan de druk van verschillende externe elementen. Het is erg handig op het terras als bescherming tegen de zon bij mooi weer. Maar het blijft ook uit de regen in de winter. Water heeft de neiging om de groei van micro-organismen op je bescherming aan te moedigen.

Daarom is het belangrijk om je privacyscherm goed te onderhouden. Het maakt niet uit of het een goedkoop PVC plastic balkonscherm is of een houten windscherm. We raden je aan om je windscherm schoon te maken zodra je vlekken op het meubilair opmerkt. Zo blijft je installatie lang mooi.

Goed nieuws voor jou! Canvas schermen zijn gemaakt van polyethyleen. Het is gemakkelijker schoon te maken dan een houten scherm of een bamboe schutting. Houten canisse- of bamboeproducten vereisen een speciale reiniging.

Canvas privacyschermen zijn gemakkelijk te onderhouden. Alles wat je nodig hebt is een borstel, zeep en water. Het enige wat je hoeft te doen is vlekken verwijderen met een borstel en wat ellebogenvet.



Sur une terrasse en bois, on voit un salon de jardin en rotin marron foncé. Le canapé couleur chocolat est placé devant un brise-vue gris
Onze tips om je stoffen scherm gemakkelijk schoon te maken

Hoe maak je een textielscherm schoon zonder borstel?

Ooit gehoord van een hogedrukreiniger? Dit elektrische product reinigt grondig het vuil dat zich in de loop der tijd heeft afgezet. Het volledige oppervlak van het doek wordt gereinigd. Het resultaat is een onberispelijk uiterlijk. Je kamerscherm is weer zo goed als nieuw! En je huis ziet er zo goed als nieuw uit.

Om beschadiging van je schaduwzeil of kamerscherm te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat het van tevoren goed is geïnstalleerd. Het moet goed bevestigd en dus sterk zijn. Een goede bevestiging garandeert een sterk scherm.

Een klein advies? Voor het beste reinigingsmiddel op waterbasis richt je het reinigingsmiddel op de hele hoogte, van boven naar beneden. Zo valt het vuil van de bovenkant van het oppervlak op de grond van het terras of balkon.

Herfst, lente, zomer, winter... Wanneer moet je je privacyscherm schoonmaken?

Om praktische redenen worden privacyschermen vaak in het vroege voorjaar schoongemaakt. Het einde van de winter en de komst van mooi weer zorgen ervoor dat je het huis uit wilt om op het terras of in de tuin te zitten. Met het slechte winterweer achter de rug kun je je privacyscherm in betere omstandigheden schoonmaken.

De meest effectieve onderhoudsoplossing is om het te doen op een dag zonder regen of wind. U krijgt dan een schone uitstraling, waarbij het scherm zijn oorspronkelijke kleur terugkrijgt.

Screens: meer informatie bij ID Market

Type windscherm, afmetingen, oppervlakte... Zit u met een hoofd vol vragen over privacyschermen? Om u wegwijs te maken, hebben we gidsen samengesteld voor installatie, onderhoud en reiniging.

Het installeren van een balkonscherm heeft binnenkort geen geheimen meer voor jou! Hieronder vind je alle aanvullende informatie die je nodig hebt, zoals onze gids voor het eenvoudig nieten van je scherm:

- Hoe installeer je een natuurlijk privacyscherm?
- Hoe maak je een schutting ondoorzichtig?
- Hoe installeer je een privacyscherm op een stijve schutting?
- Hoe installeer je snel een privacyscherm zonder schutting?
- Hoe installeer je een privacyscherm op een tussenmuur?
- Hoe zaag je een privacyscherm op maat van je schutting?

- Kan ik een privacyscherm installeren op een aangrenzende schutting?
- Hoe verbind ik 2 privacyschermen?
- Hoe kan ik me verbergen voor de buren?

U hebt nu een schat aan kwaliteitsinformatie over de verschillende soorten privacyschermen om uw schutting te verbergen en onze aanbevelingen voor de afmetingen van privacyschermen voor in de tuin.
Zeg vaarwel tegen uw oude dekzeil! Bezoek ID Market nu om uw volgende kwaliteitsmeubel te bestellen. Heeft u geen vrachtwagen om deze producten te vervoeren? U hoeft geen vrachtwagen te huren! Je meubelen worden snel bij je thuis geleverd.

Pvc-schermen voor uw balkon, houten windschermen voor de tuin... Geniet volop van uw buitenleven met de producten van ID Market. Zodra het scherm geïnstalleerd is, hoeft u er alleen nog maar van te genieten. Breng wat quality time door in een mooie tuin of op uw balkon, uit het zicht.