Denk je erover om een privacyscherm op je schutting te plaatsen? Of u nu uw tuin wilt omheinen, uw balkon wilt verfraaien of uw privacy wilt beschermen, een privacyscherm is de ideale schaduwoplossing voor uw omheining. Houten canisse, pvc-panelen, kunsthagen, verduisteringskits, netten of canvas... Hoe vind je uit alle verschillende soorten privacyschermen het juiste product voor je omheining?

Op IDMarket vindt u alle informatie en advies die u nodig hebt om een privacyscherm te kopen dat bij uw smaak past en perfect in uw tuin past.

Welk privacyscherm moet je kiezen voor je schutting?

Kunstmatige haag, canisse, doek of net... Er zijn veel verschillende soorten privacyschermen voor allerlei prijzen (de goedkoopste zijn de schermen die in sets worden verkocht). Hoe behoud je de privacy in je tuin en zorg je voor een doeltreffende bescherming tegen zon en wind?

Hoewel het belangrijk is om voor een decoratief scherm te kiezen, mag u het praktische aspect niet verwaarlozen. Het bevestigingssysteem van het product moet daarom worden aangepast aan uw omheiningen en poorten. Een privacyscherm aan de muur schroeven is niet zo eenvoudig als het met ijzerdraad aan de omheining hangen. Hier is wat informatie over de verschillende producten.

Kunsthagen

Een kunstmatige haag is een privacyscherm dat bestaat uit een net met synthetisch gebladerte om schaduw te creëren. Het net wordt rechtstreeks aan een schutting of balkonreling bevestigd met behulp van een set clips of plastic pellets en draad. Netten kunnen worden verkocht op rollen met of zonder de bevestigingsaccessoires (draad en clips).



Brise-vue installé en guise de clôture
Ontdek hoe je een schutting installeert met een privacyscherm

Canissen

Canisses zijn dunne stroken hout die met elkaar verbonden zijn door een lange draad. Ze worden erg gewaardeerd om hun decoratieve kwaliteiten en creëren een warme sfeer. Draden zijn de aanbevolen accessoires om ze aan hun steun te bevestigen: een draadhek of balkonreling.
Houd er rekening mee dat canisses na verloop van tijd donkerder worden, omdat het natuurlijke hout van canisses vatbaar is voor zwart worden.

Schaduwdoek

Canvas of gaas is een schaduwoplossing die lichtheid en kleur toevoegt aan je tuin en tegelijk je privacy beschermt. Zeg maar dag tegen het zwart, antraciet of donkergroen van je omheining, met canvas en gaas kun je fantasierijker te werk gaan. En waarom geen bedrukte imitatie plantenhaag of stenen muur?

Deze privacyschermen zijn gemakkelijk te installeren op hekken en poorten, maar lastiger zonder steun. Om ze aan een steun (gaas of poort) te bevestigen, heb je een set plastic bevestigingsclips en draden nodig. Plaats de clips tussen de stof en het gaas op ongeveer 30 cm van elkaar. Als je geen steun hebt, is een goede kwaliteit stof en draad voldoende, maar de wind zal er meer van vangen.

Het houten verduisteringspaneel: met of zonder steun

Verfraai de lage muur van je omheining of baken je terras af door te kiezen voor een set verduisteringspanelen. Met of zonder steun, het verduisteringspaneel is een eenvoudig te installeren privacyscherm dat een sterke, stijlvolle omheining creëert.

Ter informatie: elke kit bevat twee bevestigingspalen waartussen de lamellen worden gemonteerd. Kies echter voor een houtcomposiet product (een mengsel van hout en PVC). Dit materiaal is gemakkelijker te onderhouden en heeft een betere kleur dan natuurlijk hout, dat na verloop van tijd donkerder wordt.
Deze stijl van moderne afrasteringen is verkrijgbaar in verschillende producten, waaronder poorten. Kies voor zwart of antraciet, en je bent op de top van je decoratieve spel.

Pvc-privacykits: voor stevige omheiningen

Hoe bevestig je een privacyscherm op een hard paneel? Verduisteringskits zijn producten die speciaal zijn ontworpen om op harde omheiningen te worden bevestigd. De verduisteringspakketten bestaan uit PVC-lamellen en worden rechtstreeks op het gaaspaneel geweven. Elke kit bevat alle accessoires die nodig zijn voor de installatie (bevestigingsclips en lamellen). Het enige wat u moet doen is de bevestigingsclips plaatsen, dan de lamellen in uw kit vlechten en klaar is kees!

Profiteer van de thuisleveringsservice van ID Market en doe uw voordelige aankoop met een gerust hart.

Tips voor het installeren en onderhouden van uw privacyschermen

- Hoe renoveer en bescherm je een privacyscherm?
- Hoe bevestig je een privacyscherm aan een schutting?
- Hoe installeer je een balkonscherm?
- Hoe bevestig je een privacyscherm zonder steun?
- Hoe bevestig je een privacyscherm aan een muur?
- Hoe pas je je privacyscherm aan de juiste hoogte aan?
- Hoe bevestig je een privacyscherm met een oog?
- Hoe onderhoud je je privacyscherm?

- Kan ik een privacyscherm op een aangrenzende schutting plaatsen?
- Hoe verbind ik 2 privacyschermen?
- Hoe kan ik me verbergen voor de buren?

Hoe vind ik het juiste privacyscherm?

- Hoe kies ik een privacyscherm?
- Technische kenmerken van privacyschermen