Wil je een privacyscherm plaatsen in je tuin, op je terras of balkon, of rond je poort, om je te beschermen tegen nieuwsgierige blikken en je privacy te bewaren? Mate van afscherming, kleur, grootte, materiaal... weet je niet welk scherm je moet kiezen? En hoeveel meter heb je nodig? Hout of PVC, doek of lamellen, kunsthaag, welke kleur: wit of antraciet, raadpleeg de koopgids voor privacyschermen van ID Market om het product te vinden dat u nodig hebt. Er is een breed assortiment privacyschermen beschikbaar tegen lage prijzen.

Bepaal uw behoeften

Afhankelijk van het type omheining in uw tuin (star, flexibel of helemaal geen omheining), is er een privacyscherm met een bevestigingssysteem dat past bij uw omheining en uw prijs.

Of het nu gaat om een rol stof, panelen met verduisterende lamellen of een verduisteringskit met PVC lamellen, canisse of kunsthaag, elk product heeft zijn eigen specifieke bevestigingssysteem.

Je moet ook je omheining hebben opgemeten om een idee te hebben van de lengte en hoogte van het ideale privacyscherm en het aantal benodigde rollen, lamellen of kits in te schatten.

Privacyschermen op rol: geschikt voor alle soorten gaas

De producten in het doek-, canisse- (dunne houten latten) en kunsthagenassortiment worden geleverd op rol en zijn even geschikt voor zowel flexibel als onbuigzaam gaas. Een reeks producten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, waarbij u kunt variëren van wit of antraciet en het aandurft om verschillende kleuren te gebruiken voor uw omheiningen.

Bovendien is het rolgordijn eenvoudig te bevestigen aan het gaas van de omheining met behulp van draad die is bevestigd aan de lamellen van de canisses of clips voor het doek.

Hoe installeer je een privacyscherm op flexibel gaas? Uw privacy beschermen kan niet eenvoudiger! Rol de rol privacyscherm uit op het gaas, dat je vooraf hebt opgemeten om een idee te krijgen van de benodigde lengte van de rol. Bevestig uw privacyscherm ongeveer om de 30 cm (in de breedte en in de hoogte) met de meegeleverde accessoires (binddraad of bevestigingsclips). Span je scherm zo strak mogelijk tussen elke afrasteringspaal om te vermijden dat het in de wind blijft hangen. Controleer ook of je afrasteringspalen stevig aan de grond vastzitten en kies altijd een sterke draad.



Vue sur un grillage installé en bordure de propriété
Ontdek hoe je een scherm voor een privacyscherm installeert

Verduisteringsset voor stijve omheiningen

Een andere optie is om je omheining te versieren met verduisteringskits. De verduisteringskit is een privacyscherm dat speciaal ontworpen is voor harde afrasteringen. Groen, zwart en antracietgrijs zijn de meest voorkomende kleuren.
Verduisteringskits bestaan uit PVC verduisteringslamellen die in het gaas van de omheining passen en zijn kwaliteitsproducten die gemakkelijk te installeren zijn.

Elke kit bevat lamellen met bevestigingsaccessoires (bevestigings- en afwerkingsclips). Elke PVC-lamel moet in de mazen van het scherm worden gestoken en vervolgens lijn voor lijn worden gevlochten om op zijn plaats te worden gehouden met de bevestigingsclips. Merk op dat de breedte van een lamel overeenkomt met de breedte van de mazen van een standaard metergaas. Het enige wat u hoeft te doen, is de lat in de lengte doorsnijden, op dezelfde hoogte als uw afrastering.

En dat is het! Je hebt je rigid slat verduisteringsset op je schutting geïnstalleerd!

Hoe installeer je een privacyscherm zonder schutting?

Als je een privacyscherm op je terras of balkon wilt plaatsen, om de ruimte af te bakenen of je tuin af te schermen zonder dat je een schutting hebt, kies dan voor een kwaliteitsproduct dat doeltreffend is om blikken te weren: het verduisteringspaneel. Het verduisteringspaneel is gemakkelijk te installeren en is ook erg aantrekkelijk.

Voor onderhoudsgemak en een lagere prijs kies je voor houtcomposietpanelen (een mengsel van hout en pvc). PVC lamellenpanelen zijn er ook in verschillende kleuren: wit, groen en antraciet zijn het populairst.

Hoe maak je een privacyscherm zonder gaasdoek?

Een set verduisteringspanelen bestaat uit: twee palen die aan de grond worden bevestigd en verduisteringslamellen. De lamellen worden lat voor lat tussen elke paal geschoven voordat de afwerklat wordt aangebracht. Dankzij de slimme sleuven aan de zijkanten van de paal kun je je omheining in een rechte lijn of onder een hoek verlengen. Voeg zoveel verlengkits toe als je nodig hebt, afhankelijk van de lengte van je omheining.

Het verduisteringspaneel beschermt je tegen nieuwsgierige blikken en bewaart je privacy in je tuin. Je kiest zelf de hoogte en kleur van het verduisteringspaneel voor je schutting. Aarzel niet om advies te vragen als u niet zeker bent.

Dankzij ID Market kunt u uw voordelige verduisteringspakket rechtstreeks aan huis laten leveren. Bestel uw set uit een van onze beschikbare modellen en herwin uw privacy in uw tuin, op uw terras of balkon.

Alles wat u moet weten over het installeren en onderhouden van een privacyscherm:

- Hoe monteert u een privacyscherm?
- Hoe monteert u een privacyscherm aan een schutting?
- Hoe monteert u een privacyscherm aan een terras?
- Hoe monteert u een privacyscherm zonder steun?
- Hoe monteert u een privacyscherm aan een tussenmuur?
- Hoe maakt u een privacyscherm op maat?
- Onze methodes om uw privacyscherm vast te nieten
- Hoe reinigt u een PVC privacyscherm?

- Kan ik een privacyscherm plaatsen op een gemeenschappelijke omheining?
- Hoe verbind ik 2 privacyschermen?
- Hoe kan ik me verbergen voor de buren?

Het juiste privacyscherm kiezen :

- Hoe kies je het juiste privacyscherm ?
- Privacyschermen voor balkons, onze maataanbevelingen