Ben je de trotse eigenaar van een balkon en wil je het beste uit je terras halen zonder nieuwsgierige blikken, maar je ook beschermen tegen de zon en de wind? En je vraagt je af hoe je de inkijk in je tuin kunt verbergen?

Een privacyscherm is precies wat je nodig hebt! Met een privacyscherm van doek, polyethyleen of pvc kun je beschermd genieten van je terras of tuin. Oprolbaar, versterkt, canvas, haag, canisse, maar ook hoogte, dichtheid of kleur... Je kiest het privacyscherm dat bij je past. Het kan ook worden afgewerkt in de kleur van je keuze om je buitendecor te verfraaien. Het privacyscherm heeft het allemaal! Ontdek al ons advies over hoe je een privacyscherm installeert en ontspan op je terras wanneer je maar wilt.

Hoe installeer je een terrasscherm?

Je hebt besloten om je nieuwe terrasscherm te installeren. Dan kun je eindelijk ontspannen op je balkon, uit het zicht van alle anderen. Allereerst moet je de tijd nemen om alle afmetingen op te meten die je nodig hebt: hoogte en breedte van de balkonreling bijvoorbeeld. Zo weet je precies hoeveel je nodig hebt voor je volgende PVC panelen of houten canisse.

Er zijn verschillende bevestigingstechnieken voor privacyschermen, afhankelijk van het gebruikte materiaal. Het originele verduisteringsscherm wordt vaak verkocht in stof en op rollen. Je kunt dit materiaal - vaak polyethyleen - dan precies op maat knippen voor je balkon.

Hou je van een natuurlijke look met hout en planten? Houd er rekening mee dat een natuurlijk privacyscherm, zoals een bamboehaag of een scherm met planten, tijd nodig heeft om echt ondoorzichtig te worden. Je zult een tijdje moeten wachten voordat de bamboe dicht genoeg is.



Sur une terrasse en bois, une clôture est installée avec un brise-vue vert et noir afin de protéger du regard extérieur le transat aux coussins blanc
Hoe repareer je een terrasscherm?

In drie stappen een privacyscherm repareren?

Of ze nu oprolbaar zijn of niet, kunstmatige privacyschermen zijn over het algemeen ontworpen om aan een steun te worden bevestigd. Zwart gaas, een hekwerk, een laag muurtje... Het scherm wordt aan iets sterks bevestigd zodat het kan worden verstevigd. Je hoeft alleen maar deze stappen te volgen om je terrasscherm te bevestigen:

  1. Gebruik ijzerdraad of nylondraad om het doek aan het gaas te bevestigen en een verduisterend effect te krijgen. Je hebt geen schroeven nodig, alleen draad. Bind het om de 20 tot 50 cm vast zodat het min of meer sterk en stevig is. Je kunt ook stalen ogen of nylon klemmen gebruiken voor de bevestiging.
  2. Controleer of het polyethyleen of de kunstmatige stof strak is als je het vastmaakt.
  3. Een kleine tip om een "vaag uiterlijk" te voorkomen. Plaats zelfborgende spanners aan de uiteinden om ervoor te zorgen dat de stof stevig vastzit. Zo krijg je een kwalitatief hoogstaand resultaat.


Voor nog meer informatie kunt u al ons advies over het installeren en onderhouden van uw privacyscherm vinden in onze verschillende gidsen over privacyschermen:

- Hoe installeer je een privacyscherm op een schutting?
- Hoe installeer je een privacyscherm op een draadschutting?
- Hoe installeer je een privacyscherm zonder draadschutting?
- Hoe installeer je een privacyscherm op een muur?
- Hoe knip je een geweven privacyscherm?
- Hoe niet je een privacyscherm aan een schutting?
- Hoe maak je een geweven privacyscherm schoon?

- Kan ik een privacyscherm op een naburige schutting plaatsen?
- Hoe verbind ik 2 privacyschermen?
- Hoe kan ik me verbergen voor de buren?

Je hebt nu al ons advies over het kiezen van het juiste verduisteringsscherm. Je weet wat je moet doen als een vriend je om advies vraagt bij het kiezen van een privacyscherm voor een terras met uitzicht. Je hebt alles wat je nodig hebt om je privacy te beschermen. U hoeft alleen nog maar uw balkon te verbergen met een terrasscherm en van de zon te genieten.

Bij ID Market doen we er alles aan om u terrasschermen van hoge kwaliteit aan te bieden. En dat tegen lage prijzen! Onze privacyschermen geven je rust. Geniet van onvergetelijke momenten op je balkon of terras.